Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Kiezen voor een goedkope of professionele website?

Zoek je in Google naar een “goedkope website” of “professionele website” dan zie je zowat door de bomen het bos niet meer. Je vindt er prijsvechters die voor een prikkie een website voor je willen bouwen maar ook de grotere bedrijven die een website voor je maken vanaf bijvoorbeeld 2500 euro. En als alternatief zijn er ook nog online programma’s waarmee je zelf een website kunt maken zoals bijvoorbeeld Jimdo.

Een goedkope website hoeft niet perse een miskoop te zijn

Wat kost het laten maken van een goedkope website? Een gemiddeld bedrag wat je op internet tegenkomt is € 500,-. Hiervoor heb je dan een professionele website die gemaakt is in WordPress. Het idee is bij vrijwel alle aanbieders hetzelfde. Je levert je logo, teksten en foto’s aan en de website wordt voor je gemaakt. Vaak ben je al binnen enkele dagen online en heb je tegen lage kosten een mooie website laten maken. Hier is echt helemaal niks mis mee.

Alleen als je hogere eisen stelt aan het laten maken van een website kan een maatwerk website vaak een betere keuze zijn. Want de goedkope websites die je tegenkomt zijn vaak gebouwd met een standaard template. Dit template wordt dan aangepast qua kleuren en opmaak zodat het er net even wat anders uitziet. Wil jij je dus onderscheiden van je concurrenten dan kun je dus eigenlijk nooit zo goedkoop een website laten maken. Je komt dan dus wel uit bij een website op maat en daar ben je doorgaans toch al snel € 2000,- aan kwijt. Maar je moet een maatwerk website ook zien als een investering.

Goedkope website als oplossing voor de startende ondernemer

Een goedkope website wil niet perse zeggen dat die er ook goedkoop uit ziet. Integendeel, heel veel templates die gebruikt worden zien er professioneel uit. Je kan dus wel degelijk een website hebben met een professionele uitstraling voor gemiddeld € 500,-! Deze websites die gemaakt zijn op basis van een standaard template worden vaak gekozen door startende ondernemers en bedrijven met een beperkt budget. Je kan dus tegen lage kosten online zijn met een professionele website.

Conclusie: een goedkope thema website of een maatwerk website?

Een website is een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Een goedkope website kan een (tijdelijke) oplossing zijn voor de ondernemer die even de middelen niet heeft om een website te laten maken. Maar die wel de noodzaak ziet om een website te hebben. Toch is mijn advies om altijd een website te laten maken zoals jij die zelf voor ogen hebt. Een website die de indentiteit van je bedrijf uitstraalt. Een website waarmee je jouw doelgroep aanspreekt en een website die converteert. Uiteindelijk is een website die je dan laat maken voor 2 of 3 duizend euro een goede investring omdat de website dan echt voor joú werkt!

Comments are closed.