Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Keuring en onderhoud schuifdeuren

Schuifdeuren zijn bij veel bedrijven een belangrijk onderdeel van een bedrijfspand en bedrijfsprocessen. Niet goed functionerende schuifdeuren kunnen daarom vervelende situaties opleveren. Hierbij kan gedacht worden aan vertraging of het stilleggen van de bedrijfsactiviteiten. Naast de vervelende situaties die een slecht werkende schuifdeur kan veroorzaken kan ook de veiligheid van het personeel in gevaar komen. Om gevaarlijke situaties met personeel te voorkomen worden er tegenwoordig zeer hoge eisen gesteld waaraan een schuifdeur moet voldoen.

Onderhoud schuifdeuren

Volgens de gestelde wet- en regelgeving dienen schuifdeuren ieder jaar verplicht onderhouden en gekeurd te worden door een gecertificeerde partij. ROMASS Business is al jaren de herstel en onderhoudsspecialist van alle merken en types schuifdeuren, industriedeuren en docksystemen. Al onze techniekers zijn professioneel opgeleid en op de hoogte wet- en regelgeving waardoor bedrijven bij ROMASS Business deuren volgens de wettelijke normen kunnen keuren. Tijdens de keuring wordt uw schuifdeur volgens de Europese norm NEN-EN 14341 +A2, Arbowetgeving artikel 3.13 en de CE-keuring nagekeken en uiteindelijk gekeurd.

Wij hechten veel waarde aan een veilige werkomgeving en daarom worden alle keuringen en onderhoudsbeurten uitgevoerd door een VCA-gecertificeerde techniekers. Onze techniekers zijn professioneel opgeleid en zijn op de hoogte van de wet- en regelwetgeving. Tijdens een keuring worden verschillende onderdelen van de poort nagekeken of ze nog voldoen aan de wettelijke eisen. Een aantal van deze onderdelen zijn:

  • Kettingspanning
  • Muurbevestiging
  • Spiraalkabel
  • Smeltzekering
  • Deurblad

Voordelen van onderhoud en keuring

Naast het feit dat het wettelijk verplicht is om schuifdeuren jaarlijks te laten keuren en onderhouden, levert het ook een aantal voordelen op. Allereerst zorgt jaarlijks onderhoud ervoor dat de kans op defecte schuifdeuren wordt verkleind. Dit omdat er sneller ingegrepen wordt wanneer er een probleem dreigt te ontstaan waardoor dure reparaties nodig zijn om deze op te lossen. Daarnaast zorgt jaarlijks onderhoud en keuring ervoor dat de levensduur van een deur wordt verlengd. Door het verlengen van de levensduur van een deur en het voorkomen van dure reparaties zorgt jaarlijks onderhoud voor een kostenbesparing.

ROMASS Business biedt verschillende serviceovereenkomsten aan voor het jaarlijks keuren en onderhouden van schuifdeuren. Afhankelijk van het aantal deuren, staat van de deuren en de wensen en eisen kunt u uit 3 verschillende overeenkomsten kiezen:

  • Eenmalige service;
  • Pakket Zorgeloos;
  • Pakket Op maat

Op onze website vindt u meer informatie over over onze diensten en serviceovereenkomsten. Wilt u liever telefonisch contact over onze servicecontracten? Geen probleem. Wij zijn bereikbaar op 085-0290622.

Comments are closed.