Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Kerstversiering in de tuin

Het is nog vroeg in het jaar, maar toch gaan we al weer een beetje naar de “kortere” dagen toe. Kerstversiering zal niet het eerste zijn dat in je opkomt wanneer de nachten langer worden. Toch is het niet verkeerd om al een beetje over de donkere dagen in de komende periode na te gaan denken. Voor je het weet is het zo ver en kun je weer genieten van de kerstversiering en verlichting. De warme zomeravonden bieden echter nog veel gezellige avonden in de buitenlucht. Lang buiten zitten onder het genot van een wijntje geeft vele knusse momenten. Kerstversiering in de vorm van kerstlampjes kunnen een mooie toevoeging zijn en de avond nog gezelliger maken. Niet alleen de juiste sfeer creëren met kerst en donkere dagen, maar ook genieten op een warme avond in september van een ongedwongen sfeer. Bij het licht van brandende kaarsjes kan een gezellige stemming ontstaan die de avonden langer maken en de zomer verlengen. Kerstversiering in de zomermaanden geven een feestelijk tintje maar zullen je nog niet echt kerstgedachtes geven. Dat is dan ook nog niet nodig omdat de donkere maanden aan het einde van het jaar al genoeg kerstgevoel met zich meebrengt.
kerstboom.hout

Inspiratie voor kerstmis

Elk mens wil genieten van een warme en liefdevolle kerst. De kerstgedachte is tegenwoordig soms ver te zoeken, dus willen we zeker in ons eigen huis wel een warme uitstraling creëren. Mensen ontvangen en gezellig met elkaar om de tafel. Kerstversiering is onontbeerlijk in deze tijd. Kerstversiering met lichtjes geven een interieur alle warmte die nodig is om de juiste sfeer te krijgen. Bovenaan het lijstje staat bij de meeste mensen een gezellige kerst. Kerstmis vieren met vrienden en familie is het leukste wat er is. Onder de kerstboom, die voorzien is van de juiste kerstversiering, vinden de kinderen hun cadeautje en toosten de volwassenen op een goede toekomst.
Om de gasten welkom te heten kan er buiten ook kerstversiering worden toegepast. In de vorm van een aantal windlichten en een kerstkrans met lichtjes aan de voordeur is het welkom allerhartelijkst. We hebben licht nodig om de kerst tot een mooi feest te maken en de juiste kerstversiering te kiezen. De kleuren wit, groen, rood en goud zijn traditionele kleuren die je steeds weer terugziet in kerstversiering. Probeer ook eens een tint die je niet direct zou bedenken, zoals bruin. Heb je een robuust interieur dan is dit een geweldige kleur om samen met kerstverlichting in de boom te gebruiken.

Kerstverlichting gebruiken voor binnen en buiten

Kerstversiering in de vorm van verlichting kun je aanschaffen voor binnen én buiten. Prettig wanneer je van afwisseling houdt en elk jaar je kerstversiering op een andere manier gaat gebruiken. Kerstversiering als een guirlande die voorzien is van Led-lampjes en een warm-witte uitstraling heeft, kan bijvoorbeeld gebruikt worden om buiten op een vensterbank neer te leggen. Maar ook kan deze guirlande langs een trapleuning in huis zijn diensten bewijzen. Je hoeft op deze manier niet te bedenken of de lampjes ook buiten kunnen worden gebruikt. Koop je kerstversiering speciaal voor binnen dan is het onverstandig om deze buiten te gebruiken. Zoek je kerstversiering waar je ook in de zomermaanden je tuin mee kunt opluisteren? Dan is verlichting in de vorm van een snoer zeer geschikt. In de wintermaanden geeft dit een extra kerstdecoratie en in de zomer heb je er ook plezier van in je tuin. Kies dan wel een snoer wdt buiten gebruikt kan worden. In de zomer kan dit verlichtingssnoer dan gewoon natregenen zonder dat er ongelukken gebeuren.

Soorten kerstversiering

Het decoreren van tuin en huiskamer zit ons Nederlanders in het bloed. We zien steeds vaker kerstversiering aan de buitenkant van woningen. Dit kan een echt kerstgevoel met zich meebrengen. Kerstversiering bestaat echter niet alleen uit snoeren met lichtjes. Het aanschaffen van traditionele kerstfiguren voor binnenshuis zullen de kerststemming verhogen. Een aantal populaire kerstversieringen voor binnen zijn;
De kerstbeer
Voorzien van 16 Led-lampjes geeft deze ijzige beer een koud-wit licht. De kerstbeer is voorzien van een rode strik en is 18 cm hoog. Kinderen vinden deze beer geweldig wanneer de verlichting brandt.
Sneeuwmannen
De keus tussen een sneeuwman tegen het raam met een warme verlichting van 20 lampjes en een kleine kerstman van 22 cm hoog met koude Led-verlichting kan moeilijk zijn. Allebei zijn ze grappig en verhogen de kerstvreugde van de allerkleinsten onder ons. Maar ook als volwassen persoon is het genieten van een decoratief kerstfiguur.
Kerstman
Het is een goed idee om een decoratie-kerstman in huis te halen. De kerstman met zijn rendieren als raamsilhouet heeft aan beide kanten kleurige motieven. Deze kerstman zal zeker de aandacht van voorbijgangers trekken en geeft een vrolijke noot in huis. Een echte aandachtstrekker evenals de ijzige pinguïn. Er zijn pinguïns in verschillende grappige standen die ook buiten kunnen worden gebruikt. Kerstverlichting die brandt d.m.v. een batterij kunnen niet allemaal buiten. Even de gebruiksaanwijzing lezen, want er zijn ook soorten met batterij die wél naar buiten kunnen.

Creëer kerstsfeer buiten, met de juiste kerstversiering

Lichtslangen
Elk jaar neemt het gebruik van lichtslangen in populariteit toe. De slangen zijn flexibel en voorzien van Led-verlichting. Omdat de slangen flexibel zijn kun je er alles mee versieren en omwikkelen. Een leuk voorbeeld;
. Neem een oude fiets, zo’n ouderwetse met een grote mand voorop.
. Zet met kabelbinders de lichtslang vast aan de stangen, zadel en bagagedrager.
. Overdag zal er weinig te zien zijn, maar wanneer het donker wordt staat er een
prachtig, verlichtte fiets voor je huis.
Een product dat veel aangeschaft wordt is het lichtgordijn. Over een lengte van 10 meter kun je langs de dakgoot een lichtgordijn ophangen. Het is dan alsof er ijspegeltjes langs de goot hangen. Deze kerstversiering kan ook heel goed binnenshuis worden gebruikt.
Wanneer het kerstseizoen na de Sinterklaas aanbreekt kun je genieten van alle verlichting die mensen buitenshuis gebruiken. Maak een fijne wandeling in je eigen dorp en geniet van alle lichtjes. Ook jij kunt meedoen met het versieren van je huis door de juiste kerstversiering aan te schaffen. Kerstlichtjes maken een gewone tuin tot een sprookje. En wie wil er nu niet zijn gasten ontvangen in zo’n sfeervolle ambiance.
Kijk voor informatie op allekabels.nl en laat je inspireren door alle mooie kerstversieringen.

Comments are closed.