Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Kamishibai

Wat is Kamishibai?

Bent u benieuwd waar Kamishibai voor staat en wat het betekent? Kamishibai staat voor een traditionele Japanse vertelvorm. De betekenis van Kami is papier en Shibai staat voor drama. In Azië is het vertellen van verhalen samen met een houten kast en grote papieren prenten al tientallen  jaren een traditie.

Meer over Kamishibai

Het vertelkastje was begin jaren 1900 erg populair. In Tokio alleen al waren 3000 vertellers. Zij verplaatsen zich per fiets met het kastje achterop en een doos met snoep om te verkopen.

Bij dit kleine houten theater horen gelamineerde prenten waarop scénes uit het verhaal zijn gepresenteerd. De persoon achter het theatertje blijft schuiven met de platen in het kastje waardoor er steeds nieuwe plaatjes te zien zijn, hierdoor wordt het een prachtig verhaal voor de kinderen.

De voordelen van Kamishibai

Voor de mensen die met kleine kinderen werken is het vertelkastje een ideaal product om de kinderen te vermaken. Het vertelkastje biedt vele voordelen. Als verteller kunt u eenvoudig de woordkeuze van de verhaaltjes aanpassen en ook kunt u eenvoudig ingaan op de reacties van de kinderen en het gebruik van de gebaren. De woordenschat van de kinderen zullen door het vertellen van de verhalen ook vergroot worden.

Meer informatie over Kamishibai?

Bekijk de website voor meer informatie over Kamishibai.

Comments are closed.