Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Jaarlijks 3.800 euro voor Amsterdamse Airbnb | Obligatiebeheer Noordenwind

airbnb-amsterdam-investeren-vastgoed

Airbnb heeft ervoor gezorgd dat de economie van Amsterdam in 2015 opkikker kreeg. Het verhuurplatform zorgde voor ongeveer 400 miljoen euro. De verhuurderswebsite wilt dit geld gebruiken om kritiek op de activiteiten van Airbnb te sussen. Politici denken dat de verhuurwoningen van Airbnb ervoor zullen zorgen dat het centrum van Amsterdam één groot pretpark zal worden. Verder gaf Airbnb aan dat ongeveer 575 duizend mensen een woning in Amsterdam hebben gehuurd via de site. Dit is een enorme stijging vergeleken met de afgelopen jaren.

Airbnb is in de Verenigde Staten ontstaan en biedt mensen de mogelijkheid om hun eigen woning gemakkelijk te verhuren. Daarbij zijn deze huurwoningen vaker goedkoper dan hotels en daarom kiezen veel mensen voor Airbnb.

Verhuurwoningen in Amsterdam

Rond de 14.200 Amsterdammers hebben hun woning via de site van Airbnb beschikbaar gesteld als verhuurwoning. De verhuurders moesten gemiddeld 28 dagen hun woning openen voor verhuur. De bezoekers van de verhuurwoningen bleven gemiddeld ongeveer drie nachten in Amsterdam.

Vaak wordt gedacht dat de verhuurwoningen van Airbnb in het centrum van Amsterdam liggen, maar dit is niet waar. Twee op de drie verhuurwoningen van Airbnb liggen namelijk buiten het centrum van Amsterdam. Volgens Airbnb zorgen de klanten van Airbnb ervoor dat er meer geld wordt besteed in het centrum van Amsterdam.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind 

 

Comments are closed.