Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Internet met ADSL snelheid maar dan via de satelliet?

 

Mensen die woonachtig zijn in de randstad of in de stad vinden het heel normaal om snel internet zoals ADSL of kabel internet in huis te hebben. En eerlijk gezegd heeft een groot deel van de Nederlanders dit ook gewoon. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er voor bepaalde gebieden in Nederland geen mogelijkheid bestaat om dit aan te vragen. Wanneer je op het platteland woont, of een bedrijf hebt in een regio waar het niet zo druk is dan kan je met deze problemen te maken krijgen. Maar deze mensen en bedrijven hebben natuurlijk wel gewoon internet nodig. Een bedrijf runnen zonder internet is praktisch onmogelijk. Voor deze groep is er een oplossing, namelijk de satelliet!

De satelliet inzetten voor internet, zo werkt het

Misschien heb je thuis wel een schotel, en kijk je daar TV mee. Maar de satelliet is niet enkel geschikt om televisie mee te kijken. Je kunt er ook heel erg goed mee op het internet, met ongeveer dezelfde snelheid als een adsl verbinding. Meer dan voldoende voor de meeste mensen dus. Met een zogenaamde tooway schotel kan een internet verbinding tot stand worden gebracht. Natuurlijk moet er wel een abonnement worden afgesloten. Er zijn verschillende satelliet internet providers, Satpower Nederland is daar 1 van. Voor alle mensen in het buitengebied, en ondernemers in de agrarische sector is dit de oplossing om over snel internet via de satelliet te beschikken.

Werkt internet via de schotel ook op de boot?

Als u in de scheepvaart werkt en dus vaak van huis bent, is het vaak lastig om via het internet te communiceren. Als u kiest voor een internet verbinding via de schotel heeft u altijd en overal een razendsnelle verbinding. Ook op zee! Voor maritieme doeleinden is satelliet internet dus ook uitermate geschikt.

Comments are closed.