Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Interessante ontwikkelingen op de auto verkoop markt 2013

2013 wordt een interessant jaar op het auto verkopen gebied met veel belangrijke ontwikkelingen. Mensen gaan bewuster met hun geld en uitgaven om, en dit heeft top heel veel fronten invloed op auto verkoop cijfers, fietsen verkoop en export van 2de hands auto’s, elke euro wat elders wordt besteed heeft invloed op een sector op een of een ander manier.

Ten eerste valt het meteen analisten op dat de auto verkoop cijfers in het algemeen, zowel van nieuwe auto’s als van 2de hands auto’s gigantisch zijn gezakt begin 2013. Onder anderen vanwege de financiële situatie van het land, we zien ook belangrijke veranderingen op verschillende fronten die we hieronder in kaart gaan brengen.

Mensen geven minder geld uit aan occasions

Uit onderzoek is gebleken dat auto verkopen sites ruim 30% minder auto’s verkopen als verwacht in vergelijking met vorig jaar, wat is daar de reden van? De meest logische verklaring is natuurlijk de crisis, steeds meer mensen nemen de beslissing om hun dure, zware auto weg te doen op een occasion verkopen site en gaan vervolgens over op een goedkopere, kleinere auto. Veel mensen beslissen om de auto helemaal weg te doen en gaan over naar de fiets of liever met openbaar vervoer reizen. Nederland staat bekend als een land waar veel wordt gefietst, het valt namelijk wel op de verkoop van e-bikes (duurdere fietsen met elektrische ondersteuning) met ruim 9% is gestegen, dit laat zien dat mensen op elke mogelijke manier proberen te besparen. Wat ook opvalt is dat mensen steeds langer wachten met het veranderen van auto en zo lang mogelijk in hun oude auto blijven rijden om eventuele onkosten uit te stellen, deze combinatie van elementen zorgt voor een forse daling in de algehele auto verkopen cijfers van 2013 tot nu toe, en is erg zorgwekkend voor meeste auto inkoop bedrijven die nu steeds creatiever moeten zijn om hun verkoop cijfers te halen.

Op zoek naar het beste autobod op 2de hands auto’s

Kortingen, bonus, 2 voor de prijs van 1! Het staat op elke advertentie blad vermeld, en overal langs de weg, waar u ook maar kijkt u komt overal wel een aanbieding tegen. Een goede deal of korting krijgen is niet meer een privilege maar bijna een vereiste van klanten tegenwoordig, dat geldt helaas ook voor de auto verkoop markt. Het is natuurlijk wel logisch dat men zoveel geld mogelijk wil krijgen voor een auto, maar aan de andere kant wil de auto inkoper juist zo weinig mogelijk betalen voor een occasion wat voor vervelende situaties zorgt tijdens het onderhandelen. Bovendien toont het buitenland steeds vaker interesse in Nederlandse occasions, uit onderzoek is gebleken dat de belasting ruim 270 miljoen heeft terug moeten betalen aan BPM vanwege export auto verkoop aan het buitenland, in 2010 was dat nog maar 83 miljoen. Daar is de staat natuurlijk helemaal niet blij mee omdat dit hun geld kost, dit zorgt ook voor een bepaald tekort aan specifieke auto’s die moeilijk te verkrijgen zijn op de occasion verkoop markt omdat ze allemaal naar het buitenland gaan.

 

Comments are closed.