Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Innovatie van de lamp

Een lamp is een lichtbron wat tegenwoordig bij iedereen in huis staat. Een lamp geeft licht in uw kamer, maar daarnaast kan een lamp ook bijvoorbeeld sfeer aan uw woonkamer geven. De naam lamp stamt af van het woord Lampas. Lampas was één van de paarden van Eos (Griekse mythologie), de Griekse godin van het licht. Tegenwoordig kennen wij lampen in allerlei verschillende vormen, met allemaal een andere functie. Zo kennen wij bijvoorbeeld plafondlampen, maar ook vele verschillende hanglampen.

Historie van de oudste lampen

De oudste lampen waren de olielampen die afstammen uit het oude Griekenland en Rome. De olielampen werden gevoed met olijfolie. Vervolgens verscheen in de 19e eeuw de petroleumlampen (kerosine), deze werden geïntroduceerd als opvolger van de olielamp. Hierna verscheen in diezelfde eeuw de gaslamp, waarna in de 20e eeuw vervolgens de karbietlamp en de petromaxlamp werd ontwikkeld. Zo ging de innovatie van de lamp steeds sneller, en zo kennen wij nu hedendaags de gloeilamp.

Tegenwoordig heb je lampen in allerlei verschillende vormen en maten. Of het nou een lamp is voor op uw leestafel, of dat u wandlampen of vloerlampen aanschaft. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk! Klik op de linkjes in dit blog, en kom direct op de site van een echte lampenspecialist!

Comments are closed.