Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

In z’n vooruit

Gamen was voor lange tijd een onwijs groot probleem voor de jongeren in onze samenleving. Het veroorzaakte problemen als depressie omdat ze nooit buiten kwamen en later is bewezen dat je depressief wordt als je nooit naar buiten gaat. Maar ook gezondheidsproblemen als gewrichtspijn omdat als je gamet je vaak dezelfde handelingen met je handen verricht waar ze niet voor gemaakt zijn dus slijten de gewrichten en dat kan onwijs veel pijn veroorzaken. En verder zijn er nog problemen als hartfalen door de harde en plotse geluiden.

Het enige voordeel, lijkt uit recent onderzoek, is dat het de jongeren wel helpt om hun reactievermogen en gevoel van inzicht in het verkeer te verbeteren. Sterker nog, jongeren die gegamed hebben doen het tot wel 20 procent beter in het verkeer in vergelijking met jongeren die nog nooit gegamed hebben. En als je de gamers vergelijkt met volwassenen, die dus ook niet zijn opgegroeid in het computertijdperk is het resultaat nog schokkender.

Dat verklaard ook waarom de verkoop van bijvoorbeeld achteruitrijcameras veel groter is onder ouderen, ook al hebben zij vele jaren meer rij ervaring.

Je kunt tegenwoordig al een achteruitrijcamera kopen voor onder de honderd euro. Ondanks de relatief lage prijs zou dit ook een reden kunnen zijn dat jongeren er bijna nooit een hebben. Dat geld hebben ze niet en het geld dat ze wel hebben gaan ze zeker niet uitgeven aan een ‘ luxe product’  als deze. Ook al zou de achteruitrijcamera draadloos zijn en dus makkelijker te monteren en minde gedoe in de auto. Wat hier aan bijgedragen zou kunnen hebben is de afwezigheid van de financiering door de overheid voor studenten. Maar of deze link gemaakt mag worden wordt nog onderzocht door een partij die dat onderzoekt. Wel wordt er verwacht dat de overheid iets zal moeten gaan doen tegen dit probleem.

Comments are closed.