Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Huiseigenaren steken vakantiegeld in verbouwing

De vakantie loopt voor velen alweer ten einde en na een periode van rust komt de tijd dat het normale leven weer opgepakt gaat worden. Uit de praktijk blijkt dat veel mensen geen dure vakantie boeken van hun ontvangen vakantiegeld. Een grotendeel van de consumenten besteed dit liever aan een verbouwing van hun huis. In de periode van de uitkering van het vakantiegeld stijgt het aantal offerteaanvragen bij ieder aannemersbedrijf. Goed voor de werkgelegenheid en de economie!

Onderhoud, verbouwing en aanbouw

Vroeg of laat kom je er als huiseigenaar mee te zitten, onderhoudswerkzaamheden aan de woning. Hierbij denken we aan vervangen van kozijnen, schilderwerkzaamheden en voegwerkzaamheden. Zomaar enkele werkzaamheden die periodiek aandacht nodig hebben en vaak worden gefinancierd door vakantiegeld.

Verhogen van de woningwaarde

Naast onderhoud kiezen ook veel woningbezitters er voor om het vakantiegeld te besteden aan de woning voor een verbouwing of aanbouw. Op deze manier hopen ze de woningenwaarde in een later stadium (als de woningmarkt weer aangetrokken is) te verhogen. Een goede keuze want de tarieven zijn nog steeds gunstig. Hierbij kunt u denken aan het lage 6% btw tarief voor veel werkzaamheden, maar ook de concurrerende tarieven. Bouw en aannemersbedrijven gaan vaak onder de normale prijs zitten omdat klussen schaars zijn. Een groot voordeel voor de consument!

Vergelijk aannemers

Wanneer u de beslissing neemt om een verbouwing of onderhoudswerkzaamheden te laten uitvoeren aan uw woning, dan is het verstandig om eerst meerdere aannemers, klus- en bouwbedrijven met elkaar te vergelijken. Vraag gerust enkele offertes op van bedrijven in uw regio en vergelijk deze zo op prijs en kwaliteit. Vaak scheelt dit u al vele euro’s en kunt u zo toch nog een beetje vakantiegeld overhouden voor leuke dingen.

Comments are closed.