Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Hoge temperaturen in sauna

Samen met wat vriendinnen zijn we afgelopen weekend naar de sauna Zutphen geweest. Het was voor mij de eerste keer dat ik in een sauna was, en dit beviel mij echter wel. Echter kan ik zeer slecht tegen de warmte, maar toch is het in een sauna heel anders, als bijvoorbeeld in de warme zon op een zomerdag. De warmte van een sauna is heel aangenaam, en je lijkt helemaal tot rust te komen. Het was voor mij een zeer geweldige eerste ervaring in de sauna!

Hoge temperaturen in een sauna

De term sauna komt van oorsprong uit de Finse taal. Een sauna is namelijk de Finse benaming voor een ruimte waarin een droog, hete, luchtbad genomen kan worden. De temperaturen zijn in een sauna enorm hoog, namelijk tussen de 80 en 120 Celsius. Hierdoor gaat de bader snel zweten, en dit is juist datgene wat als reinigend ervaren wordt. Naast de lichamelijke reiniging ondergaat de sauna bezoeker ook een mentale reiniging, want een sauna laat de bezoeker helemaal tot rust komen (ontspanning).

Wil jij meer weten over de sauna Gelderland? Of ben jij benieuwd wat de kosten zijn van een dagje sauna? Bekijk dan de website van de specialist voor meer informatie.

Comments are closed.