Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Hoe verkoop je een gepimpte auto?

Je auto pimpen, waarom zou  je dat doen? Werkend Nederland maakt heel wat uren door achter het stuur, dan is comfort geboden. Als je huidige auto enige luxe mist, of de beste tijd heeft gehad en veel gebruikerssporen laat zien, dan kun jij je auto pimpen. Maar wat als je deze na enige tijd weer wilt verkopen?

Gepimpte auto verkopen op ikwilvanmijnautoafJe kent ze wel, gepimpte auto’s. Vooral de Volkswagen Golf en BMW 3 serie modellen zijn auto’s waar veel van het origineel wordt vervangen voor een flitsende look. Welke onderdelen worden het vaakst aan een metamorfose onderworpen?

Getinte ramen

Een veel voorkomende aanpassing betreft de autoramen. Het grote voordeel is dat je dit zelf kunt aanbrengen. Het is de perfecte manier om je auto sportiviteit en snelheid uit te laten stralen. Raamfolie is wel iets waar de alarmbelletjes van agenten van gaan rinkelen. De lichtdoorlaatbaarheid moet namelijk op het voorruit en de voorste twee portierruiten minimaal 50 procent zijn. Is dit niet het geval, dan riskeer je een hoge boete.

Bumpers

Tegenwoordig wordt de bumper uitgezocht met het oog op design, in plaats van veiligheid. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het overgrote deel van de moderne autobumpers niet sterk genoeg zijn in de bescherming bij een botsing. Het barst van de soorten lichtgewicht bumpers die je auto een gepimpte uitstraling geeft. Functionaliteit is bij een gepimpte auto lang niet zo belangrijk.

Velgen

De velg is een onderdeel van de auto dat je gemakkelijk kunt vervangen door iets hippers, dat direct kan zorgen voor een compleet andere uitstraling. Je kunt op diverse manieren je velgen restylen. Het spuiten van velgen is enorm populair geworden, doordat dit veel goedkoper is dan het lakken van velgen. Je kunt het ook gemakkelijk verwijderen om vervolgens van kleur te verwisselen.

Auto wrappen

Het nieuwste op de markt is het ‘car wrappen’. Een ideale manier om je auto snel te voorzien van een sprekende of gewaagde kleur. Je kunt zelf een kleur uitzoeken, maar als je niet van een uitdaging houdt dan kun is het verstandiger specialisten in te schakelen. Een full wrap is een precisieklus, waar je heel veel geduld voor moet hebben. De egale delen van de auto zou niet zozeer voor problemen zorgen, maar denk eens aan alle andere vormen van de auto. Als je een kleur hebt uitgezocht, wordt de auto strak ingepakt in een plakfolie. Auto wrappen; de sky is the limit!

Interieur

Als jij je gebruikte auto van de buitenkant voorziet van een nieuwe identiteit, dan kan de binnenkant niet achterblijven natuurlijk. Bij het pimpen van het interieur kun je denken aan stuurhoezen, of autostoelhoezen.

Wat doet het pimpen met de auto dagwaarde?

Je gaat je auto niet pimpen als je het zelf niet mooi vindt. Maar in veel gevallen ben jij de enige die deze staat van de auto een hogere waardering geeft. Want wist jij wel dat dit de dagwaarde van de auto juist drastisch verlaagd? En dat is nog niet het enige. Een gepimpte auto is veel minder efficiënt dan de auto met originele onderdelen. De fabrikant heeft de onderdelen speciaal voor de auto ontwikkeld. Deze onderdelen verzekeren de beste prestatie in de meest voorkomende verkeerssituaties. Het vervangen van originele onderdelen is een afbreuk op de auto.

Is het mogelijk een gepimpte auto te verkopen?

Een gepimpte auto heeft nog een nadeel. Op het moment dat je deze wilt verkopen, is het lastig een potentiële koper te vinden. Kopers vinden originele onderdelen op een auto uiterst belangrijk en zullen daarom een bedrag ver onder de vraagprijs bieden.

Er is een mogelijkheid waar je auto, in welke staat dan ook, altijd geld waard is! De automakelaars van ikwilvanmijnautoaf.nl vinden voor elke auto binnen 1 dag een koper. Originele onderdelen of niet, beschadigd, total loss of in perfecte conditie, bij deze auto verkopen site maakt het niets uit. Zij werken samen met 5.000 auto inkopers, waardoor naast merkdealers ook autosloperijen of auto exporteurs zijn vertegenwoordigd.

Auto voor verkoop aanmelden

Meld je auto gratis online aan op de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl. De aanmelding wordt gecontroleerd, waarna de gebruikte auto in een afgeschermde autoveiling wordt geplaatst. De dag na aanmelding ontvang je vrijblijvend het hoogste bod van een van den 5.000 aangesloten erkende auto inkopers. Snel, gratis en anoniem je gepimpte auto verkopen kunnen de automakelaars van ikwilvanmijnautoaf.nl probleemloos voor je realiseren.

Comments are closed.