Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Hoe op een natuurlijke manier van acne afkomen

Acne vulgaris is een veelvoorkomende huidaandoening die een persoon onaantrekkelijk kan maken. Deze huidaandoening treedt op wanneer de talgklieren van de huid overtollige hoeveelheden gaan produceren. Talg is echter essentieel voor het hydrateren van de huid, maar een overmatige afscheiding kan leiden tot verschillende huidaandoeningen waarvan acne de bekendste is. Door een teveel aan talg raken de dode huidcellen hierin verstrikt en worden op hun beurt de haarfollikels geblokkeerd wat de perfecte omgeving vormt voor een wildgroei aan bacteriën.

Algemeen wordt aangenomen dat dit probleem alleen bij tieners optreedt, maar het kan iedereen op elke leeftijd treffen. Wel kunnen vrouwen die de menopauzale leeftijd doormaken een grotere kans hebben op de ontwikkeling van puistjes.

Het is mogelijk om op natuurlijke wijze van acne vulgaris af te komen. Er is aangetoond dat een foutieve levensstijl en eetgewoonten de productie van talg kunnen verhogen en zo kan leiden tot acne vulgaris. Een gezonde levensstijl kan u dus helpen om van nature van acne vulgaris af te komen. Hieronder worden er enkele tips opgesomd die nuttig kunnen zijn om acne vulgaris op natuurlijke manier aan te pakken.

 

  • Sport op regelmatige basis 30 tot 60 minuten om de accumulatie van talg te voorkomen. Fysieke activiteit helpt bovendien de huid schoon te houden en voorkomt bacteriële groei in het follikelkanaal. Tevens is sport een gezonde gewoonte voor de algemene gezondheid van een individu.

 

  • Roken kan de activiteit van de talgklieren verhogen. Bovendien stimuleert deze verkeerde gewoonte ook de huidinfectie door het verhogen van de toxines in de bloedbaan. Het is raadzaam om niet te roken als u uzelf op een natuurlijke manier wil ontdoen van acne vulgaris.

 

  • Alcohol drinken is zeer schadelijk voor de huid. Het beïnvloedt het metabolisme van het lichaam negatief doordat het de werking van de talgklieren en het vermogen van het lichaam om op bacteriële infecties te reageren ontregelt. Deze verkeerde gewoonte moet worden vermeden om van nature van acne vulgaris af te komen.

 

  • Te vet en te pikant eten moet worden vermeden om huidaandoeningen te voorkomen. Het verhogen van het aandeel van groene bladgroenten en vers fruit in uw dieet is essentieel in de strijd tegen acne vulgaris.

 

  • Het is noodzakelijk om minstens 6 tot 8 glazen water per dag te drinken om uw huid schoon te houden. Water helpt om toxines uit het lichaam te verwijderen en regelt de werking van de klieren.

 

Als u bovenstaande tips hebt geprobeerd en als ze voor u inefficiënt gebleken zijn in de strijd tegen acne kan u overwegen om een dermatoloog te raadplegen. Het is mogelijk dat deze u een acne antibiotica zoals Roaccutane bestellen laat. Roaccutane is het beste anti acne geneesmiddel van de laatste jaren vanwege zijn grote doeltreffendheid. Het geneesmiddel is een vorm van vitamine A die de hoeveelheid olie vermindert die vrijkomt door de klieren in uw huid. Ook zal het uw huid helpen zich sneller te vernieuwen.

 

 

 

Comments are closed.