Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Hoe met opslag energie schoon ingezet kan worden

Energie opwekken met een aangesloten opslag

Hoe je door gebruik van opslag energie kunt opwekken is de laatste tijd een steeds populairder wordende vraag. Op verschillende gebieden wordt gekeken naar de mogelijkheden om deze richting een schoner milieu te kunnen toepassen. De energiesector is hier een goed voorbeeld van. De handel in aggregaten floreert nog steeds. Meer en meer worden daar groenere varianten voor ontwikkeld. Zo ook een aggregaat die met een aangesloten opslag energie kan vasthouden.

Minder schadelijk voor het milieu

Door te zorgen voor deze extra mogelijkheid aan in te zetten energie richt je je op een schoner milieu. De gemiddelde aggregaat werkt al geruime tijd namelijk op een verbrandingsmotor die op diesel werkt. Als deze machine aanstaat wordt er dus diesel verbrand. Er komen hierdoor schadelijke stoffen vrij in het milieu. Door het gebruik van een accu (de aangesloten opslag) zorg je dat je het aggregaat toch kan laten werken zonder dat je de dieselmotor aanzet. Je bespaart hiermee dus schadelijke stoffen voor het milieu.

Een extra groene stap

Als je extra veel waarde hecht aan het milieu kun je ook nog kijken naar nog groenere opties. Er zijn namelijk varianten van aggregaten waar naast een accu ook nog een groenere vorm van energieopwekking aan is verbonden: zonnepanelen. Hierdoor creëer je een soort systeem waarbij deze milieuvriendelijke energie eerst wordt gebruikt en als laatste pas de verbrandingsmotor. Je bespaart op deze manier maximaal op het gebruik van je dieselmotor.

Nog meer voordelen om met opslag energie te genereren

Denk je eens in dat een aggregaat tijdelijk te midden van een woonwijk staat. Om te zorgen dat de bouwplaats daar tegenover ook ’s nachts van stroom voorzien kan worden (voor de beveiligingscamera’s en de lampen) moet de aggregaat op dat tijdstip tevens aan het werk. Een dieselmotor maakt best wat lawaai. Dit is niet prettig op een laat tijdstip. Doordat je de dieselmotor niet inzet omdat je gebruik maakt van een aangesloten accu reduceer je de geluidsoverlast drastisch. Tevens werkt dit hetzelfde voor de geur. De verbrande diesel geeft een bepaalde geur af die niet lekker ruikt. In een woonwijk is dit niet optimaal. Zet je veel in op het gebruik van de opslag van energie dan voorkom je deze stank.

Vraag om gericht advies bij de specialist

Om het beste resultaat te bereiken kun je overleggen met de specialist op dit gebied. Deze kan gepast advies geven en beslissen welke generator je het beste kunt gebruiken. Vraag daarbij naar de optie om met opslag energie te genereren.

Comments are closed.