Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Hoe begin je een autosloperij?

Het is niet zo eenvoudig als je denkt om een autosloperij te starten. Je moet natuurlijk wel kennis hebben van auto’s en vooral moet je goed auto’s kunnen demonteren. Ook het verkrijgen van vergunningen en certificaten is geen sinecure. Je hele plan van aanpak moet ook administratief goed in orde zijn. Een autosloperij beginnen is aan aantal strenge regels verbonden. De milieuregels die moeten worden nageleefd zijn streng. Allereerst moet je ook van de gemeente toestemming krijgen. Zo kunnen ze bekijken of het bestemmingsplan aangepast moet worden. Een autosloperij starten is dus niet zomaar iets en zonder ervaring en kennis begin je nergens.

 

Je kunt in Nederland en België ongeveer 500 autosloperijen vinden. Er is dus sprake van een zekere concurrentie onder de demontage bedrijven. Promotie is belangrijk, want grote autosloop bedrijven zullen veel blijven promoten om klanten te werven. Je kunt ook een kleine autosloperij beginnen die het demonteren van sloopauto’s niet als hoofdtaak ziet, maar bijvoorbeeld hoofdzakelijk slopen van vrachtwagens. Het is ook mogelijk als je autogarage start als nevenactiviteit auto’s kunt slopen.

Er komt zoals je hebt kunnen lezen nogal wat kijken bij het opzetten van een sloperij. Denk er dus goed over na alvorens je zoiets begint en besef dat je je moet houden aan strenge regels. Wanneer je deze regels overtreedt krijg je te maken met hoge boetes, die je als bedrijf de kop kunnen kosten.

Comments are closed.