Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het verhuizen van een magazijn

Wanneer je als bedrijf goede magazijnstellingen hebt, weet u ook hoe fijn het is om hiermee te werken. Voorraden zijn duidelijk zichtbaar, maar daarnaast ook enorm snel terug te vinden. Bovendien is de administratie van de voorraden veel gemakkelijker te doen. Als je je bedrijf ergens anders wilt vestigen, wilt u natuurlijk wel uw magazijnstellingen mee verhuizen. Je zult denken dat het een enorme klus is. Echter kun je ook niet zonder magazijninrichting omdat uw bedrijf deze nodig heeft. Daarvoor kun je echter hulp krijgen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het monteren en demonteren van magazijninrichtingen. Het scheelt je enorm veel kosten indien je magazijnstellingen mee verhuist naar de nieuwe vestiging. Kosten die je ook weer kunt investeren in andere werkzaamheden van het bedrijf zoals het werven van nieuwe klanten.

Efficiënt

Wel kun je rekening houden met een aantal tips om toch je magazijninrichting nog efficiënter te maken.

–          Voorraadbeheer: De juiste artikelen en aantallen zijn niet altijd op voorraad of de voorraadwaarde ten opzichte van de gerealiseerde omzet is te hoog.

–          Routering: medewerkers lopen niet de kortste en meeste efficiënte route in het magazijn.

–          Flexibiliteit van medewerkers: medewerkers zijn niet flexibel in het zetten op tijden dat er veel of weinig werkaanbod is. Veel bedrijven krijgen 60 tot 80 procent van de orders binnen 2 uur voor sluitingstijd en stemmen het aantal medewerkers af op deze plek.

Comments are closed.