Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het verfstappenplan:

In het voor en najaar is het de beste tijd om eens kritisch het buitenschilderwerk van je huis te bekijken. Blijkt dat je huis toe is aan een nieuw likje verf, neem dan zelf een week vrij of laat het doen door een professionele schilder. Hoe je het ook went of keert je moet er de tijd voor nemen.

Het verfstappen plan:

 1. Belangrijk onderhoud de bestaande verflaag:
  Het onderhouden en goed schoonmaken van de bestaande verflaag is van levensbelang voor de levensduur van je schilderwerk. Goed schoonmaken zorgt ervoor dat je minder vaak moet schilderen
 2. Schilderen ja of nee?
  Als er naden en kieren beginnen te ontstaan is het hout toe aan een nieuwe verflaag. Verf kan ook doffer of het schilder werk kan dunner worden. Wederom adviseren we wel om er de tijd voor te nemen.
 3. De keuze voor verf of beits:
  Maak de keuze voor verf of beits, beits kan zo op het blanke hout worden aangebracht. Bij verf is dat niet het geval, daar is een grondlaag noodzakelijk, voor een degelijke hechting.
 4. Maak goed schoon en ga dan schuren:
  Het is aan te raden om eerst goed schoon te maken voordat je gaat schuren. Anders kan het zo zijn dat het vuil in de nerven van het hout schuurt. Moet een kozijn helemaal kaal gemaakt worden gebruik dan een brander met een krabber.
 5. Repareer houtrot:
  Het repareren van houtrot kan men doen door de houtrot te verwijderen. Een houtrot stopper te gebruiken en daarna op te vullen met vloeibaar hout. Laat dit goed drogen en schuur later bij.
 6. Pak de kwast:
  Dan is het grote moment daar, je kan beginnen met schilderen. Tip, om kosten te besparen kun je zelf het voor werk doen en de schilder het laten afmaken.

Veel succes!

 

Comments are closed.