Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het reinigen van kunststof kozijnen

Het schoonmaken van kunststof kozijnen. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat ze onderhoudsarm zijn en daarnaast energie mee bespaart. Toch blijft het belangrijk om uw kozijnen schoon te maken. Ook kunststof kozijnen. Het handigst is om een natte doek met reinigingsmiddel te gebruiken om de kozijn mee af te nemen. Het is essentieel dat u hiervoor geen schuurmiddel of chloor gebruikt omdat hierdoor de kunststof kozijnen beschadigd kunnen raken.

Kozijnen waxen

Het is aan aanrader om kozijnen minimaal een keer per jaar te waxen. Dit zorgt namelijk voor een extra beschermlaagje op de kozijnen of deuren waardoor het vuil zich minder makkelijk hecht. Hierdoor blijft vervolgens de kleur van de kozijnen mooier en wordt het verwijderen van vuil makkelijker.

Autowas of boenwas

Het gebruik van wax is relatief duurder dan autowas of boenwas. Ook dit kunt u prima gebruiken om de kozijnen te waxen. Hiervoor vult u een emmer handwarm water waarbij u de was of wax toevoegd. Wel is het belangrijk dat u zeker weet of uw merk kozijnen ook bestand zijn tegen de was of wax. Het handigste is om het eerst uit te proberen op een onopvallende plek van het kozijn.

In ieder geval moet u voor het schoonmaken van raamkozijnen geen reinigingsmiddel met een schurende werking gebruiken, een schuurspons gebruiken of agressieve schoonmaakmiddelen. Bekijk voor meer informatie de website.

 

 

 

Comments are closed.