Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het op de juiste manier gebruiken van LED Lampen in huishoudens

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten bij interieur ontwerpen. Omdat LED lampen al steeds populairder worden in huishoudens, moet je deze nieuwe lichttechniek meenemen bij het verbouwen van je huis. Natuurlijk is het geweldig om LED lampen in je huis geïnstalleerd te hebben, omdat ze je elektriciteitsrekening een stuk lager maken.

LED lampen verbruiken niet veel energie en ze gaan langer mee dan traditionele gloeilampen en tl -lampen. Aan de andere kant, kan je niet verwachten dat je je investering direct terug verdient omdat de meeste LED lampen in de markt nog vrij duur zijn.

Hoe de juiste verlichting toe te passen met LED Lampen

Als je van plan bent om LED lampen te installeren in je huis, moet je weten dat LED’s een ander soort licht uit stralen in vergelijking met gloeilampen en spaarlampen. Het is heel belangrijk om te weten welke hoeveelheid licht en de licht kleur je wilt gebruiken voordat LED lampen gaat kopen. Als je de hoeveelheid licht wilt nabootsen die je oude verlichting geeft, zorg er dan voor dat de LED lampen de equivalente hoeveelheid licht en temperatuur geeft.

Een van de meest voorkomende fouten bij de installatie van LED lampen in keukens is het overal gebruiken van inbouwspots. De reden hiervoor is dat het niet genoeg licht geeft, vooral op plaatsen waar je werkt. In een keuken, moet je LED lampen installeren die kunnen zorgen voor voldoende licht zodat je gemakkelijk werkt. Als er niet genoeg licht is, zult je niet in staat zijn om goed te werken.

Het verhoogt ook het risico op ongevallen op donkere plaatsen. In plaats van het gebruik van inbouwspots, wilt je misschien LED lampen gebruiken in uitgebreide verlichtingsarmaturen met de juiste temperatuur.

Een andere manier om goede verlichting in keukens te hebben, is het gebruik van spots met een smalle lichtstraal. Als je dit soort LED lampen in werkruimtes toepast, heb je geen problemen met het werken aan de maaltijden en andere keukentaken. Natuurlijk, zorg je ervoor dat je de temperatuur van de LED lampen goed kiest. Als je een warme temperatuur wilt, kunt je iets kiezen met de equivalente temperatuur van gloeilampen. Tl-lampen, aan de andere kant, hebben koelere licht temperaturen.

Hoe installeer je dimbare LED Lampen

Dimbare gloeilampen zijn vrij eenvoudig te installeren, omdat je je niet hoeft druk te maken over speciale transformatoren. Als je LED verlichting gaat gebruiken, moet je een transformator en een schakelaar specifiek voor dimbare LED’s hebben. Tegenwoordig kan je ook een programmeerbaar wall – box systeem gebruiken om de verlichting in meerdere kamers te regelen.

Het gebruik van verlichtingsarmaturen voor decoratieve doeleinden is niet nieuw, maar het is wel iets waar de meeste mensen fouten maken. Vaal kiezen mensen de verlichtingsarmaturen op basis van hoe ze eruit zien, in plaats van hoe ze licht verspreiden. Als je echt geld wilt besparen, maar toch visuele functies in een ruimte wilt, zul je allereerst moeten nadenken over hoe de LED’s licht uitstralen. Hier zijn enkele zaken die je moet overwegen bij de aankoop van LED lampen.

  • Stralingshoek
  • Hoeveelheid licht
  • Lichtkleur
  • Dimbare mogelijkheden

Het is zeker een verspilling van geld om iets te kopen dat er leuk uit ziet, maar niet voorziet in het licht dat je wilt. Voor je je huis gaat verbouwen, moet je de visuele kenmerken overwegen evenals een goede verlichting.

Omdat LED lampen nog steeds duur zijn tegenwoordig, is het goed zoeken naar producten zeker een must. Zorg dat je iets koopt van een gerenommeerde fabrikant, en zorg ervoor dat de LED lamp een EnergyStar label heeft. Dit label verzekert je dat de LED lampen niet veel energie verbruiken, en een lange levensduur heeft in vergelijking met traditionele verlichting.

Comments are closed.