Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het onderhoud van uw vloer

Om uw houten vloer goed te onderhouden is het van belang dat u deze af en toe laat schuren. Daarnaast kunt u ook uw parketvloer laten schuren. Dit is echter wel specialistenwerk. Bij dit schuren wordt er vaak die keer geschuurd waarbij de oude was/wax of lak-lagen worden verwijderd. Op deze manier kunt u de vloer weer opnieuw laten lakken bijvoorbeeld. Iedere soort houten vloer vergt echter wel een andere onderhoudsbeurt.

Een laminaatvloer:

Om uitermate te kunnen genieten van een laminaatvloer kunt u deze vloer het beste reinigen met een goed uitgewrongen dweil en door niet te veel en te koud water te gebruiken. Daarnaast kunt u er het beste op iedere tien liter water een dopje laminaatcleaner toevoegen. Vervolgens dweilt u de vloer nat met schoon water zonder schoonmaakmiddelen.

Een parketvloer:

Een parketvloer vraagt maar weinig onderhoud. Toch is dit echter wel afhankelijk van het soort parketvloer dat u heeft. Een parketvloer die met vloerlak is bewerkt, vraagt bijvoorbeeld een andere behandeling dan die van een geïmpregneerde vloer

Een gelakte vloer:

Het onderhoud van een gelakte vloer is erg beperkt. De vloer stofvrij maken en af en toe afnemen met een goed uitgewrongen doek is vaak al voldoende. Wanneer u gemorst heeft, geven deze vaak geen vlekken of kunnen gemakkelijk met een vochtige doek verwijderd worden. Afhankelijk van het gebruik moet de slijtlaag van tijd tot tijd worden opgefrist.

Wilt u ook langere tijd van uw vloer genieten. Onderhoud deze dan goed en laat uw houten vloer schuren of parketvloer schuren.

Comments are closed.