Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het mooie aan Tanzania

Het land Tanzania is al velen jaren bewoond door mensen en een populair land om naar toe te gaan op vakantie om rond te reizen of om op safari te gaan. Een safari Tanzania ook een aanrader om te doen zeker om de big 5 te spotten.

Er zijn veel soorten parken in Tanzania waar je naar toe kunt en de ene is gespecialiseerd in één dierensoort en de ander is zo groot dat alle dieren van de big 5 aanwezig zijn. Hier wat voorbeelden van parken en bezienswaardigheden van Tanzania.

Allereerst heb je de Ngorongoro en dat is een krater met bijzondere wilde dieren die je niet veel meer ziet in het wild of ergens ter wereld. Dan heb je de Selous en dat is een reservaat met wilde dieren erin. Er loop een grote rivier door het park heen die de dieren aantrekt en dat is de Rufji. Ook is er een natuurpark in Tanzania genaamd Tarangire, waar je kunt genieten van de schitterende natuur van Tanzania.

Een goede plek om flamigo’s te spotten is het reservaat Lake Manyara. Daar bevinden zich veel flamingo’s en natuurlijk ook andere wilde dieren. Als laatste echte bekende bezienswaardigheid heb je de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika die je daar kunt beklimmen. Deze is ook beklimbaar voor toeristen die geen ervaring hebben met klimmen.

Er is dus genoeg te zien en te doen in Tanzania en je bent er ook altijd welkom om er vrijwilligerswerk te doen of een project. Natuurlijk is het wel verstandig om te kijken of het veilig genoeg is om er naar toe te gaan voor je de reis gaat plannen. Net zoals de reizen Zuid-Afrika of welk land in Afrika dan ook het is heel belangrijk om je goed voor te bereiden en je te verdiepen in het land om problemen te voorkomen. Het kan nog eens onrustig zijn in sommige landen door burgeroorlogen en ziektes die daar heersen. Hierdoor kan het soms worden afgeraden om naar bepaalde streken of landen te gaan tot het rustig is.

Comments are closed.