Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het maken van een wijnrek

Heb je thuis veel wijnen? Wijnen uit plaatsen waar je geweest bent als aandenken of speciale wijnen die je graag verzameld? Misschien is het een leuk idee om een wijnrek te maken. Daarom een aantal tips hoe je die het beste kunt maken.

Wist je dat?

Wist je dat wijnflessen liggend bewaard horen te worden? Dit is omdat zo de kurk soepel blijft. Wanneer je een wijnfles te lang rechtop laat staat, ontstaat er oxidatie. Dit smaakt erg vies waarom je beter een wijnrek aan kunt schaffen.

Als basismateriaal heb je houten meubelpanelen en rondhoutlatjes nodig. Die meubelpanelen dienen als achterplaat. Toch is één meubelpaneel echter niet voldoende, omdat het wijnrek veel gewicht moet dragen. Daarom is het handig om twee panelen op elkaar te schroeven. Vervolgens kun je het hout op maat naar keuze zagen met een cirkelzaag. Voordat de panelen aan elkaar geschroefd worden, moet je eerst de hoekhapjes maken. Dit kun je het beste doen met een grote-gatenboor. Wanneer de panelen op elkaar geschroefd zitten, is het misschien leuk om een sierrandje te maken met een frees. Er zijn enorm veel freesjes voor verschillende soorten randjes. Vervolgens kun je de uitsparingen voor de rondhoutlatjes maken. Deze uitsparingen kun je het beste wel met een bovenfrees maken zodat je ook rechte gaten maakt.

Een houten wijnrek maken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Comments are closed.