Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het internationale aanzien van Ajax

Zowel nationaal als internationaal gezien is Ajax een grote club en heeft in de wereld nog steeds veel aanzien. Ook al nemen de resultaten Europees gezien af, veel mensen weten wie Ajax is. Dat komt natuurlijk door de resultaten uit het verleden. Ajax heeft immers vele grote prijzen weten te winnen. In de voetbalwereld is Ajax dus een team dat echt meetelt. Ook in de vaderlandse competitie doen de Amsterdammers het erg goed. De afgelopen drie jaar werden ze kampioen. In Europees verband ging het wat minder, maar dat is gezien de kwaliteit van de selectie niet zo gek.

Ajax Nieuws en het totaalvoetbal

Johan Cruyff is natuurlijk een van de grote meesters van Ajax. Hij probeert zijn visie op Ajax te drukken, namelijk met het totaalvoetbal. Trainer Frank de Boer moet de systemen in de selectie van Ajax slijpen om het team totaalvoetbal te laten spelen. Totaalvoetbal is het voetbal waarbij de bal snel van de ene voet naar de andere voet gaat. Het wordt ook wel ‘tikkie-takkie’ voetbal genoemd. De bal gaat in een hoog tempo rond en de spelers moeten de bal in één keer kunnen kaatsen. Zodoende moet er elke keer een man-meer situatie worden gecreëerd.

De club Ajax

Iedereen heeft wel eens gehoord van Ajax Nieuws. De Amsterdamse voetbalclub speelt in de vertrouwde rood-witte tenues. In de huidige selectie van Ajax zitten bekende spelers als Siem de Jong, Kenneth Vermeer en Daley Blind. Ajax is een erg grote club en veel spelers willen er graag voetballen. Op dit moment heeft Ajax een ruime selectie en het tweede team komt uit op het 2e niveau van Nederland. In dat team spelen vooral de jonge talenten, aangevuld met een aantal ervaren spelers. Elke week speelt Ajax weer wedstrijden, zowel in nationaal verband als in Europees verband.

Comments are closed.