Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het dilemma van scheiden of blijven nader bezien

Je trouwt met het idee dat het voor altijd is. Gelukkig geloven we daar nog steeds in. Helaas blijkt in de praktijk een derde van de huwelijken stuk te lopen. Dat betekent dat nog altijd het gros samen blijft. Aan diegenen die twijfelen aan hun huwelijk en zich afvragen of ze moeten scheiden of blijven, wil ik wat overwegingen meegeven. Ten eerste: scheiden kan altijd nog dus steek vooral energie in de huidige relatie. Probeer zelf of met professionele hulp te achterhalen wat er in jouw optiek aan mankeert. Hoe duidelijker je het probleem kunt benoemen, des te effectiever kun je handelen. Want hoe de weegschaal ook door gaat slaan, je zult je partner moeten vertellen wat er aan de hand is.

Zoek samen naar oplossingen

Zoek samen naar een oplossingen en probeer scheiden te voorkomen. Pas wanneer de ander weet wat er speelt kan er gezocht gaan worden naar een oplossing. Het gebeurt niet zelden dat stellen met wat hulp uit de problemen komen. Dat bekent overigens niet dat dat simpel is. Alles wat speelt, elke irritatie, elke verwachting passeert de revue. De enige manier om wat aan de situatie te veranderen. Het is meer dan de moeite waard want scheiden is emotionele gebeurtenis die ook financieel zijn sporen nalaat. Je raakt meer kwijt dan je in eerste instantie denkt. Op elk levensvalk moet je inleveren. Denk maar eens aan de gezamenlijke vrienden die jullie hebben of de goede band met je schoonfamilie.

Toch kiezen voor scheiden

Als de vraag scheiden of blijven uiteindelijk toch uitmondt in scheiden dan staat jullie de weg naar mediator of advocaat te wachten. Probeer er samen uit te komen en gevoelens zo veel mogelijk te parkeren. Een goed geregelde scheiding is het beginpunt van je nieuwe leven. Een slecht geregelde dus ook. Kom voor je rechten op maar gun de ander ook wat. Daarna kun je je nieuwe leven op gaan bouwen. Veel succes!

scheiden

Leave a Comment