Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het beste inruilvoorstel voor je auto, wat moet je daarvoor doen?

Een hoog inruilvoorstel, waar krijg je dat tegenwoordig nog? Het zoeken naar een goede autodeal kan je veel kostbare tijd en energie kosten. Uiteindelijk valt het altijd tegen. Wist je dat de afschrijvingskosten al snel de helft van het totale kostenplaatje is? Het is daarom verstandig alle autokosten te beperken om een hoog mogelijk inruilvoorstel te krijgen. Hoe doe je dat?

Het spreekt voor zich dat hoe zuiniger jij met je auto omgaat, hoe hoger het inruilvoorstel zal zijn. Daarnaast is het van belang dat je het instructieboekje doorleest. Je leest bij aanschaf van een nieuwe wasmachine of stofzuiger toch ook de handleiding? Je niet inlezen is een gemiste kans. In plaats van het boekje onaangeraakt in het dashboardvakje te leggen, kun je ook je voordeel halen uit de nuttige informatie over onder andere het soort olie en de koelvloeistof. Daarnaast ontvang je een hoger inruilvoorstel als je het papierwerk compleet hebt.

Levensduur van je auto

Hard rijden en optrekken en vervolgens zo laat mogelijk remmen zijn zaken die je niet beter niet dagelijks moet uitvoeren. De manier van rijden is een belangrijke factor voor de levensduur van je auto en indirect dus voor de hoogte van je auto inruilvoorstel. Een agressieve rijstijl heeft versleten onderdelen als gevolg.

Waarschuwingslampen

Hoog inruilvoorstel, zorg dat niets defect is

Het dashboard is een onderdeel van de auto dat je veel gegevens kan geven over de staat van je auto. Bij defecten lichten de waarschuwingslampjes op. Veel auto eigenaren negeren liever de lampjes dan dat ze in actie komen. Om hoge kosten te voorkomen kun je beter op tijd ingrijpen. Bovendien verlaag je het inruil voorstel van je auto als jij deze wilt verkopen met een brandend waarschuwingslampje.

Motor

Het hart van de auto is de motor. Ga hier dus goed mee om. Alles wat je moet weten over de motor vind je natuurlijk ook in het instructieboekje van de auto. Er wordt vaak gezegd dat je de auto moet laten opwarmen voordat je vertrekt. Dit is niet nodig. Het is beter om rustig te rijden, zodat de motor op de ideale temperatuur komt. Vooral bij nieuwe auto’s is het verstandig om niet direct het gas tot op de bodem in te trappen. Op deze manier voorkom je vroegtijdige slijtage. Dit is tevens de reden om niet alleen maar korte ritjes te maken, vooral met een diesel moet je dit zo veel mogelijk vermijden.

Autoreparaties

Uiteraard is het belangrijk dat je de auto regelmatig laat controleren door een vakkundige monteur. Zorg er bovendien voor dat zij ook consequent je onderhoudsboekje invullen. Op het moment dat jij je auto wilt verkopen, dan heb je bewijzen van het onderhoud. Dit verhoogt je inruilvoorstel.

Exterieur

Ook de buitenzijde van de auto speelt een belangrijke rol bij de verkoop. Niemand wil een afgetrapte auto voor veel geld kopen. Om de lak van de auto zo mooi mogelijk te houden, kun jij je auto het beste parkeren in een droge omgeving met gematigde temperaturen. Gure weersomstandigheden zoals regen en koude tasten je auto aan. Ook al parkeer jij je auto binnen, dan nog ontkom je niet aan vuil. Vooral in de winter blijven er veel vuilresten onder de auto zitten. Was je auto daarom regelmatig. Het is ook niet verkeerd je auto eens per jaar in de autowas te zetten. Zo houd je het lak mooi. Natuurlijk verkoopt een glimmende auto beter en – niet belangrijk – voor meer geld.

Het beste inruilvoorstel voor je auto

Ondanks dat je bovenstaande punten hebt opgevolgd, kan het zijn dat je nog niet tevreden bent met de inruilvoorstellen die je tot nu toe hebt gekregen. Een tip; doorgaans is het interessanter om de inruilauto zelf te verkopen en voor de maximale korting te gaan op de aankoop van een andere auto, omdat je geen auto wilt inruilen. Dan moet je nog wel van je huidige auto afkomen.

Je gebruikte auto kun je zelf verkopen, bijvoorbeeld op de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl. Meld je auto gratis aan op de website en ontvang binnen 24 uur het hoge bod van een aangesloten RDW auto inkoper. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij je een hoog inruil voorstel garanderen. De 5.000 inkopers bieden namelijk tegen elkaar op in een afgeschermde autoveiling. Dit werkt gegarandeerd in jouw voordeel!

Comments are closed.