Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het belang van ruwvoer voor uw paard

Ruwvoer, voedermiddelen voor paarden zoals gras, hooi, luzerne, snijmaïs en stro. U wilt uw paard natuurlijk de juiste voeding geven. Dit zorgt er voor dat uw paard gezond is en ook gezond uit ziet. Of uw paard gezond en op goed gewicht is, kunt u namelijk zien aan de vacht van een paard. Ruwvoer is voer voor paarden dat ervoor zorgt dat uw paard zich goed voelt van zowel binnen als buiten.

Het belang van ruwvoer

In de natuurlijk is een paard veertien tot zestien uur per dag bezig met het verzamelen van voedsel. Een paard vast nooit langer dan twee tot vier uur per dag. In de moderne manier van paarden houden zijn de mogelijkheden o te foerageren beperkt en zitten er soms vele uren tussen de verschillende voerbeurten. Het maag-darmkanaal is ingesteld om steeds in een langzame stroom van ruwe, structuurrijke, suikerarme grassen te verteren. Om maag-  en darmstoornissen te voorkomen en om in de psychologische behoefte om te kauwen te voorzien is ruwvoer van groot belang.

Bent u op zoek naar kwalitatieve paarden voeding? Heb je paarden en wil je daarvoor de juiste voeding? Goed voer voor paarden is enorm belangrijk. Wilt u uw paard gelukkig maken en zich goed in zijn vel laten voelen? Voor meer informatie kunt u onze website bekijken.

Comments are closed.