Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Het antwoord op scheiden of blijven zoek je samen

Ik geef het je te doen; antwoord vinden op je vraag ‘scheiden of blijven’. Meestal speelt die vraag zich lange tijd in een hoofd af. Er wordt gewogen en overwogen, voors en tegens tegen elkaar afgezet en wanneer er niet een nieuwe liefde in het spel is die deze overweging in gang zet, is denken over een leven zonder partner soms beangstigend. Net zo beangstigend als het huwelijk beklemmend kan zijn. Het is een ingewikkelde situatie en elke situatie is uniek. Steun en advies vragen een goede vrienden is verleidelijk maar niet heel zinvol. Het enige zinvolle wat je te doen staat is je partner deelgenoot maken van de twijfels.

Praten kan een scheiding voorkomen

Er valt veel voor te zeggen om alles wat nodig is uit de kast te halen om het huwelijk te redden. Scheiden kan namelijk altijd nog maar is een gebeurtenis die zeer grote gevolgen heeft voor je eigen leven en dat van anderen. Vooral wanneer er kinderen zijn die nog zorg nodig hebben. Scheiden kost geld, veel geld. Je raakt veel kwijt in materieel opzicht maar ook sociaal gezien. Je raakt een schoonfamilie kwijt. Iets waar je niet altijd bij stil staat. Je raakt zekerheden kwijt, je raakt roerende en misschien ook wel onroerende goederen kwijt. Je raakt je partner kwijt. Vertel hem of haar dus vooral wat er speelt zodat er een opening ontstaat om in gesprek te gaan. Waar wringt de schoen, wat zie je liever anders, waar stoor je je aan? Allemaal zaken die nu maar eens open op tafel moeten komen.

Scheiding aanvragen als laatste optie

Wanneer de vraag scheiden of blijven uitdraait op een scheiding staat jullie een bult werk te wachten een scheiding aanvragen hoeft niet te betekenen dat jullie elkaar het vuur na aan de schenen leggen maar hopelijk kunnen jullie in goed overleg met hulp van een mediator de te regelen zaken snel afronden. Alles wat jullie afspreken komt in een echtscheidingsconvenant te staan. De mediator (of advocaat) zorgt ervoor dat deze bij de rechter terecht komt een uitspraak moet doen over het scheidingsverzoek. Ik wens iedereen die hiermee te maken is heel veel succes maar vooral verstand.

scheiding aanvragen

Leave a Comment