Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Grind

Je loopt over grind, je hoort een knarsend geluid. Grind is er in allerlei soorten en maten. De rondvormige steentjes zijn erg populair als decoratie voor in tuinen. Maar waar komen deze stenen vandaan?

Wat is grind?

Grind is een gesteente dat afgezet is in een rivier. Door de continue stroming van het water rollen en schuren de stenen tegen elkaar aan, hierdoor ontstaat een slijtage van de steentjes. De beweging en het transport verklaard de ronde vormen van de stenen die grind worden genoemd. Als grind kleiner is dan 2 mm dan noemt men dit zand. Wanneer het groter is dan 6 cm spreken we van keien in plaats van grind.

Waar komt grind vandaan?

In Europa wordt op op meerdere locaties grind gewonnen. Grote hoeveelheden komen uit de Belgische Ardennen. Ook wordt het uit de Rijn gehaald, dit is gebeurt vooral in Duitsland. Verder is het grind dat in onze tuinen ligt ook afkomstig uit Scandinavië en Oost-Europa.

Grind in de tuin?

Grind is uitstekend materiaal op uw tuin mee op te vullen. Het is relatief onderhoudsarm, het is slechts een kwestie van harken en het grindpad ligt er weet netjes bij. Doordat grind waterdoorlatend is, ontstaan er geen plassen in de tuin. Verder heeft grind een natuurlijke uitstraling. Met een laag van 5 cm grind is er van de bestaande ondergrond niks meer te zien.

Grind kopen kan gewoon online vanuit de luie stoel! Kijk voor meer informatie op natuursteenwebshop.nl

Comments are closed.