Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Graszode

Het beste gras koop je bij Graszode.nl. Door het juiste gras te telen zorgen zij voor topkwaliteit. De graszoden zijn van zichzelf stevig en hoeven niet door netten bij elkaar gehouden te worden. Door deze hoge kwaliteit weet je wat je koopt en weet je ook dat het goed blijft. Het onderhouden van graszoden is eveneens belangrijk. Sproeien is een belangrijk onderdeel van de onderhoud. Meestal sproei je bij grote oppervlaktes van graszoden, maar ook bij kleine oppervlaktes is sproeien of het geven van water erg belangrijk.

Sproeien van graszoden

Waarom moet je de graszoden sproeien? Dit zorgt er voor dat het gazon mooi en egaal groen blijft. De grond droogt dan niet uit en het gras zal blijven groeien. Doe je dit niet dan is de kans groter op het ontstaan van mos en onkruid. Dit wil je natuurlijk niet. Zorg er dan voor dat je ongeveer twee keer peer week gaat sproeien. Dit hangt natuurlijk af van het grondsoort wat je hebt, de vochtigheid van de grond en de leeftijd van het gazon.

Als je gaat sproeien doe dit dan ’s avonds. Eventueel ‘s ochtends. Hiermee zorg je ervoor dat de graszoden de hele dag kunnen profiteren van het water. Maar doe het niet overdag, dan verdampt het water weer. Als je de graszoden net hebt gelegd, sproei dan de eerste 4 a 6 weken regelmatig. Soms is het mogelijk dat er plassen water blijven liggen, dit gebeurt als de grond uitgedroogd is. De grond en de wortels kunnen op deze manier geen water opnemen. Je kunt dan gaatjes in de grond maken en vullen met zand. Zo kan het water bij de wortels komen.

Comments are closed.