Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Goedkoopste energieleverancier

Het vinden van de goedkoopste energieleverancier is makkelijker dan u wellicht denkt via EnergieOverstap.nl. Binnen 5 minuten kunt u ontdekken welke energieleverancier op dit moment de goedkoopste is. In onze database staan namelijk alle energieleveranciers met actuele energieprijzen. Deze prijzen worden continue vernieuwd. Het voordeel voor u is dat u altijd de meest actuele prijzen ziet. Er zijn een aantal trucjes om het goedkoopste energiecontract te vinden. De goedkoopste energieleverancier hoeft echter niet altijd de beste te zijn. Kijk dan ook verder dan alleen naar de prijs.

Lange contractduur

Over het algemeen geldt, hoe langer de contractduur, des te goedkoper de energie. Met andere woorden, de kosten voor energie zijn vaak goedkoper bij een 2- of 3-jarig contract. Er zijn tegenwoordig zelfs 5-jarige contracten. Houd er wel rekening mee dat u bij een meerjarig contract lang “vastzit” aan een bepaalde leverancier. Wilt u tussentijds overstappen, dan is dat niet zomaar mogelijk. Een overstap kan vaak wel, maar in de meeste gevallen zal er een zogenaamde overstapboete in rekening gebracht worden. Deze boete kan behoorlijk oplopen, wat natuurlijk zonde is. Denk daarom goed na als u een meerjarig contract wilt afsluiten. Wellicht betaalt u voor een 1-jarig contract slechts een klein beetje meer. Wilt u meer vrijheid m.b.t. het overstappen, dan is een kortlopend contract de beste keus voor u.

Vast of variabel energietarief

Kiest u voor een vast energietarief of sluit u liever een contract met een variabel tarief af op EnergieOverstap.nl? Het voordeel van een vast tarief is dat u exact weet hoeveel u kwijt bent aan energie. Het tarief blijft hetzelfde, vandaag, over een week en over 5 maanden. Het vaste tarief kan echter ook in uw nadeel werken. Stel dat de energieprijzen (om wat voor reden dan ook) sterk dalen, dan zit u nog steeds vast aan het hoge tarief. U zult dus zelf een afweging moeten maken en kiezen tussen vast en variabel. Bij een variabel tarief zullen de energieprijzen meebewegen. Stijgen de energieprijzen, dan betaalt u automatisch meer. Dalen de energieprijzen, dan profiteert u hiervan. Den variabele energieprijs kan dus zowel in uw voor- als nadeel werken. Het is altijd weer een verassing of de prijzen gaan dalen of juist stijgen.

Comments are closed.