Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Goedkoop shoppen bij de Primark

Primark, wie kent deze winkel ondertussen niet? Een super grote goedkope winkel vol met kleding, accessoires, tassen, make-up en ga zo maar door. En deze geweldige winkel is niet alleen voor koopgrage vrouwen maar ook voor mannen en kinderen.

Wat is Primark?
Primark is een van oorsprong Ierse winkelketen. Het hoofdkantoor zit ook nog altijd in Ierland en heeft de naam Penney’s. Primark werd opgericht in 1969 door Arthur Ryan. In Rotterdam zit de pilot store van Primark in Nederland. Ondertussen zijn er al meer vestigingen in Nederland. Het bedrijf ziet zichzelf als een kledingwinkel met modieuze kleding en concurrerende prijzen. Het succes van Primark komt doordat ze goedkoop voorraden aanvoeren, kleding maken met simpele stoffen en design, die alleen verkrijgbaar zijn in de meest gangbare maten, voorraden aankopen in grote hoeveelheden en niet adverteren. Ondanks dat ze niet adverteren zijn ze redelijk bekend onder de voornamelijk Nederlandse jeugd als potentiele doelgroep.

Waar kan je Primark vinden?
Primark is erg populair in Nederland. Hierdoor zal het aantal vestigingen naar verwachting sterk toenemen in de komende jaren. Op dit moment zijn er al winkels in Zaandam Almere, Hoofddorp en Rotterdam, maar binnenkort kun je ook naar Primark in Den Haag, Nijmegen en Eindhoven. Op het internet is er helaas geen Primark online shop te vinden.

Waarom is Primark zo voordelig?
Wie ooit heeft geshopt bij Primark viel het vast al snel op dat de producten erg goedkoop zijn. Hiervoor zijn een aantal verklaringen. Het heeft natuurlijk voor het overgrote deel te maken met het gegeven dat je goedkoop kan inkopen wanneer je grote partijen kleding afneemt. Groot inkopen is natuurlijk voordeliger. En dat kan natuurlijk bij Primark vanwege de vele vestigingen in Nederland en daarbuiten. Maar er zijn meer redenen. Zo investeert Primark niet in reclame, maar vertrouwt het op positieve mond-tot-mond reclame. Onder jongeren gaat deze reclame natuurlijk snel.

Comments are closed.