Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Goed weten maximale hypotheekrente

Wanneer u een huis denkt te willen kopen is het natuurlijk allereerst van belang dat u weet hoeveel uw hypotheekrente maximaal mag zijn. Daarnaast is het erg  handig en belangrijk dat u weet hoeveel uw maximale maandlasten voor de hypotheek zullen zijn. Gelukkig kunt u deze hypotheekrente heel makkelijk berekenen via de website. Hierbij vult u uw gegevens in waarbij voor u berekend wordt hoeveel uw maandelijkse lasten zullen zijn en wat uw maximale hypotheekrente kan zijn.

Veel mensen zijn zo druk bezig dat ze eigenlijk helemaal vergeten wat voor hypotheek ze hierbij zullen krijgen. Doordat ze zo graag in dat huis willen gaan wonen overtuigd hun enthousiasme hun tot de koop. Wanneer ze er dan woonachtig zijn, blijkt dat ze maandelijks de hypotheek enorm moeten uitsparen. Hard werken en uitgaven aan andere bezigheden worden vergeten.

Natuurlijk is er ook hypotheekrente aftrek. Maar wanneer mag u deze hypotheekrente van de belasting aftrekken. U mag deze hypotheekrente van de belasting aftrekken indien u de lening heeft gebruikt voor het kopen, verbouwen of voor deel van het financieren van de woning waarin u woonachtig bent. Dit wordt door de belastingdienst de eigenwoningschuld genoemd. Hieronder vallen ook het afkopen van opstal, erfpacht of beklemming. Bekijk uw aanbod eens bij een hypotheekrente vergelijken. 

 

Comments are closed.