Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Gereedschap opbergsysteem maken

Iedereen die wel eens klust en dus gereedschap in huis heeft, loopt een keer tegen dit probleem aan. Je kunt na een tijdje niks meer vinden omdat alles door de war ligt. Tijdens een klus of een project heb je vaak geen zin of tijd om alles weer netjes terug te leggen waar het vandaan komt en zo wordt het steeds rommeliger. Als je de rommel ziet, krijg je ook niet spontaan zin om het op te ruimen, maar wellicht na het lezen van dit artikel wel! Als je namelijk een opbergsysteem maakt voor je gereedschap, is het makkelijk om alles geordend te houden en heb je geen last meer van dit probleem.

 

Er zijn verschillende manieren van een opbergsysteem creëren, dit hangt van meerdere factoren af. Om te beginnen hangt het af van de ruimte die je hebt. Als je een grote schuur hebt die je volledig kan gebruiken voor je gereedschap, dan heb je veel meer mogelijkheden dan wanneer je gereedschap opgeborgen moet worden op de zolder of in een klein hoekje van de schuur. Je moet dus zorgen voor een systeem dat past bij de ruimte die je hebt. Vervolgens hangt het af van de materialen waar je mee te maken hebt. Heb je heel veel los slingerende schroeven, moeren en bouten? Verzamel of koop dan allerlei glazen potjes en maak de deksel hiervan vast aan de onderkant van een plank. Op deze manier bespaar je ook nog eens ruimte, omdat je de plank nog kunt gebruiken om iets anders op te leggen. De onderkant zou je anders nooit benutten!

 

Daarnaast hangt het systeem dat je kunt maken ook een beetje af van hoe handig je bent en hoeveel werk je er in wilt steken. Onthoud wel, het is één keer een grote klus, maar in de toekomst zal het je heel veel tijd besparen.

Comments are closed.