Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Geen goed signaal zonder antennekabel

Een van de grootste ergernissen van mensen is een niet goed werkend signaal voor de televisie. Doorgaans is er dan iets met antennekabel en blijkt dat die antennekabel niet goed is aangesloten. Of die antennekabel is niet goed aangesloten. Je moet er zelf vast ook niet aan denken, en doorgaans los je een dergelijk probleem ook zo niet even in een handomdraai op, want het vervangen of opnieuw aanleggen van een antennekabel is doorgaans best even een karwei. Wie de televisie op de goede manier aan wil sluiten, is afhankelijk van coax kabels of een antennekabel. Dat geldt voor zowel kabeltelevisie als televisie via een schotelantenne. Coax kabels staan garant voor een goed signaal. Wil je lang en duurzaam genieten van dat goede signaal, dan is goed materiaal en goed aansluiten van de antennekabel van essentieel belang. Kies dus de juiste kabels en probeer vooral “op maat” te werken. Probeer zo weinig mogelijk verbindingen te maken om zo afname van het signaal zoveel mogelijk te beperken. Weet dus goed wat je doet en moet als je een antennekabel gaat kopen.

coax kabel

Antennekabel nodig

Wil je je televisie aansluiten dan ben je altijd een antennekabel – ook wel coaxkabel genoemd- nodig. De antennekabel draagt zorg voor het doorgeven van het televisiesignaal en is in feite de verbindende factor tussen televisie of decoder en de wandaansluiting. Vooral door de huls om de antennekabel hebben storingen van buitenaf weinig kans om het signaal te verstoren. En die verstoring met daaraan gekoppeld minder goed beeld en ruis wil uiteraard niemand. Antennekabel of coaxkabel is dus onmisbaar wil je kunnen genieten van optimale beeldkwaliteit.

Zwak signaal vermijden

Wat een coaxkabel precies is? Het is een tweepolige kabel die zorgt voor de juiste overdracht van beeld en geluid. De kabel bestaat uit een binnen- en buitengeleider en signalen worden verstuurd door de binnengeleider. Die binnengeleider is goed geïsoleerd. Coaxkabels bestaan uit een kern van koper met een isolator. Het moet hinderlijke beeldproblemen of een zwak signaal zien te vermijden.

Koop echt op maat

Een antennekabel kopen is maatwerk. Letterlijk. Het is namelijk van groot belang om zoveel mogelijk echt op maat te kopen. Het aan elkaar koppelen van twee kabels zorgt namelijk altijd voor kwaliteitsverlies van het signaal dat de antennekabel doorgeeft. Het signaal zal dan simpelweg minder sterk zijn. Op maat een coax kabel kopen is dus een must en is bovendien ook vaak heel goed mogelijk. Een antennekabel is er in tal van afmetingen tot zelfs wel een lengte van honderd meter. Verder is het zo dat hoe dikker de coaxkabels zijn, hoe beter het signaal.

Rechte en haakse variant

Eenmaal een antennekabel aangeschaft is het nog een kwestie van aansluiten. Om dit goed te doen is een zogenoemde connector nodig, waarbij er keuze is tussen de rechte en de haakse variant. Haaks wordt doorgaans gebruikt voor als je de televisie aan de muur wilt hangen en de kabel amper uit de televisie komt en of steekt. Recht of haaks is dus afhankelijk van de ruimte die je hebt tussen je toestel en de muur. Je koopt een mannetjes- of vrouwtjesconnector; de man voor de televisie, het vrouwtje gebruik je op de aansluitdoos aan of in de wand van je huis.

Satelliet kabels

Wie gebruikmaakt van satelliet tv heeft een satelliet coaxkabel nodig. Voor satelliet kabel kopen is het goed een paar zaken te weten. Voor satelliet coax kabel kopen geldt hetzelfde als voor andere kabels: aan beide kanten van de satelliet coaxkabel ben je ook twee connectoren nodig om het signaal vanaf de schotel buiten op zo optimaal mogelijke wijze naar binnen te krijgen. Er zit wel degelijk verschil tussen een coaxkabel of antennekabel en een satelliet kabel. Dat zit met name in het frequentiebereik van deze kabels. Satelliet kabel heeft meer bereik dan antennekabel. Voorts dempen coaxkabels meer dan satelliet coaxkabels. Ook satelliet kabel aanschaffen is dus maatwerk.

Televisie in de tuin

Ten slotte kennen we ook nog de coax grondkabel. Een dergelijke grondkabel is essentieel als je het abonnee overname punt – afgekort AOP genoemd – wilt verplaatsen, bijvoorbeeld van de meterkast naar de kamer. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze grondkabel in de grond geplaatst worden. Dan heb je ook signaal in bijvoorbeeld je garage of tuinhuisje. Een coax grondkabel kan wel tegen een stootje en doorstaat temperaturen tot min zeventig graden Celsius.

Coax kabel Hirschmann

Wie voor zekerheid gaat en verzekerd wil zijn van een antennekabel van de beste kwaliteit en dus een zo goed mogelijk signaal, kiest voor coaxkabel Hirschmann; een garantie voor een degelijke en goede antennekabel. Hirschmann geldt als een autoriteit op het gebied van deze kabels en een coax kabel Hirschmann kopen, staat voor het kopen van een kabel die energiezuinig, duurzaam en innovatief is. Want ook de fabrikant is een punt om vooraf aandacht aan te besteden als je coaxkabels wilt gaan kopen. Goedkoop kan in de bekabelingswereld namelijk best eens duurkoop blijken.

Comments are closed.