Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Fitter door een infraroodsauna

Uw spieren kunnen vermoeid en stijf aanvoelen na het sporten, een infraroodsauna maakt uw spieren weer fitter, wat blijkt uit onderzoek. Zweetklieren gaan werken door de warmte die een infraroodsauna geeft. Melkzuren worden afgebroken tijdens het zweten, om vervolgens door de nieren te worden uitgescheiden. Dar maakt de zuurstof voorziening naar de spieren vrij.

Voordat u in de infraroodsauna gaat kunt u het beste eerst gaan sporten. Vaak krijgen mensen minder zin om te sporten door de warmte van een infraroodsauna. Na het sporten kunt u niet meteen in de infraroodsauna, het is namelijk belangrijk om eerst goed af te koelen. Laat uw pols, bloedsomloop en ademhalingsfrequentie eerst voldoende dalen tot een normaal niveau. U verliest veel vocht tijdens het sporten en het gebruiken van een infraroodsauna, drink daarom voldoende mineraalwater.

Volgens onderzoekers word uw fysieke prestatie verbeterd door een infraroodcabine. Bij tien minuten in een infraroodsauna te hebben gezeten zal u het resultaat al merken. Veel tijd kost het daarom dus niet. Het verbeterd onder andere uw ademhalingscapaciteit en uithoudingsvermogen. Daarnaast verminderd het spierpijn en scheurtjes die zijn ontstaan door het sporten worden herstelt. U zal merken dat u fitter word van een infraroodsauna, het zorgt tevens voor een heerlijke ontspanning!

Comments are closed.