Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Fitnessapparatuur

Fitness is een sport die feitelijk geen leeftijd kent en kan worden beoefend door iedereen. Wat is fitness eigenlijk? Fitnessen wordt voornamelijk in de sportschool gedaan met behulp van fitnessapparatuur. Het is mogelijk om thuis te fitnessen maar dan heb je wel de benodigde fitnessapparatuur nodig. Je kunt fitnessen om spiermassa op te bouwen of om je conditie op te bouwen (cardiofitness). Jongens zijn vooral gericht op het opbouwen van spiermassa. Terwijl vrouwen zich meer richten op de cardiofitness. Het hoofddoel van cardiofitness is het verbranden van calorie├źn. Naast het fitnessen met goed is het belangrijk om op je voeding te letten om het gewenste resultaat te behalen.

Fitnessapparatuur voor meerdere spiergroepen

Voor het fitnessen heb je bepaalde apparaten nodig die ontwikkeld zijn voor een bepaalde spiergroep. Met sommige apparatuur kun je meerdere spiergroepen trainen. Een voorbeeld daarvan zijn de dubbell sets. Je kunt hiermee je biceps, triceps, schouder en rug trainen. De kwaliteiten van fitnessapparatuur is met de tijd flink verbeterd. Dit geldt ook voor dumbell sets. Er wordt bijvoorbeeld bij het produceren van zulke apparatuur gelet op wat blessuregevoelig is. In het verleden werd hieraan niet veel aandacht besteedt.

Cardio fitnessapparatuur

Bij de sportschool zijn er diverse apparatuur te vinden die gericht zijn op cardio. Je kunt hierbij denken aan de loopband en fietsapparatuur. Tegenwoordig is deze fitnessapparatuur ook voorzien van een hartklopmeter. Tijdens je oefening wordt je hartklopping gemeten. Door je hartslagen per niveau bij te houden kun je meten wat jouw vooruitgang is. Eveneens kun je het niveau bij de meeste fitnessapparatuur verlagen wanneer het te hevig wordt.

Comments are closed.