Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Erfafscheiding beukenhaag

De meeste woningen in Nederland hebben een tuin. Het kan hierbij gaan om een voortuin en / of een achtertuin. Wanneer je een tuin hebt wil je waarschijnlijk wel een erfscheiding hebben, om zo te kunnen zien tot waar jouw grond loopt. Om misverstanden te voorkomen kun je het best jouw erf afscheiden met behulp van een schutting of een haag. Een haag die veel wordt gebruikt is de beukenhaag.

De voor- en nadelen van een beukenhaag als erfscheiding

Wanneer je voor beukenhaag als erfscheiding kiest betekent dat ook dat je onderhoud zult moeten plegen. Dat is wellicht een klein nadeel, maar je tuin ziet er zo wel een stuk natuurlijker uit. Eveneens zorgt de beukenhaag voor een andere look.

Om je beukenhaag in topconditie te houden zul je deze zoals aangegeven zo nu en dan moeten verzorgen. Daarnaast zul je deze om de zoveel tijd ook moeten snoeien. Je kunt eventueel met je buren afspreken om de verzorgingstaken onderling te verdelen. Om een groene of rode beukenhaag in goede conditie te houden is het nodig om deze minimaal eens per jaar te snoeien.

De voor- en nadelen van een schutting

Als je een schutting wilt plaatsen in je tuin zal je eerst op zoek moeten gaan naar een schutting die je mooi vindt. Op het internet heb je sites waarop bedrijven en producten met elkaar vergeleken worden. Het voordeel van deze websites zijn dat je gelijk de voor- en nadelen van een schutting kan zien. Daarnaast kun je ook referenties lezen over het bedrijf die de producten levert. Hierdoor weet je gelijk of het bedrijf te vertrouwen is.

Comments are closed.