Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Enkele tips voor het kopen van een gaming computer.

In dit korte artikel beschrijf ik enkele tips waarop je best let wanneer je het idee: “Ik wil een gaming computer kopen” hebt. Hier worden de belangrijkste onderdelen voor een degelijke gaming computer kort toegelicht.

Gaming computer 3

  • Kies de juiste processor

Hardcore gamers hebben alleen het beste nodig, en op dit moment is dat de quad-core processor. Als je nog verder wil gaan, kies dan voor een processor dat door de fabrikant overclocked is, of een processor met software waar je de mogelijkheid krijgt dit veilig zelf te doen.

  • RAM-geheugen

Ga absoluut niet voor minder dan 4 GB DDR3 RAM-geheugen, dit is in deze tijd het absolute minimum. Kijk ook naar RAM snelheden die niet minder dan 1600 MHz bedragen. Hoe hoger de werksnelheid, des te beter zal het RAM-geheugen, en bijgevolg uw computer presteren.

  • De grafische kaart

In een gaming computer is de grafische kaart het belangrijkste onderdeel. Probeer altijd voor de zwaarst mogelijke grafische kaart van het moment te gaan dat past binnen uw budget, u zult er zonder twijfel het langst tevreden over zijn.

  • De harde schijf of beter nog: de SSD

Hoe vlugger de rotatiesnelheid van de harde schijf, des te beter en vlotter uw systeem wil werken. De vlugste harde schijven werken aan een snelheid van 15 000 rotaties per minuut. Maar deze snelheden zijn nog niets in vergelijking met de Solid State Drive. Als het niet op enkele euro’s meer komt, dan raad ik zeker de aanschaf van een SSD in uw systeem aan.

  • De optische drive

De meeste systemen zijn heden-ten-dage uitgerust met een degelijke DVD- writer. Voor minder dan € 25 heb je momenteel reeds een degelijke optische drive.

  • De behuizing

Krachtige computers hebben ook een degelijke behuizing nodig. Het belangrijkste bij een degelijke behuizing is dat het een goede luchtstroom garandeert. Dit helpt om het systeem koeler, en bijgevolg stabieler te houden. Houd ook het aantal poorten en uitbreidingssloten in het oog.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen waar je best wat extra aandacht besteed wanneer je het idee hebt: “Ik wil een gaming computer kopen” of eventueel wil laten samenstellen.

Comments are closed.