Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Energie besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen op daken leveren groene energie. Voor de meeste mensen die zonnepanelen aanschaffen is dat een leuke bijkomstigheid. Zonnepanelen zijn namelijk niet alleen maar goed voor het milieu, ze leven ook energiebesparingen op. Soms wel 1000 euro per jaar voor een gemiddeld gezien.

Uit cijfers van de laatste paar jaar is gebleken dat Nederlanders bereid zijn om te investeren in zonnepanelen. Steeds meer mensen zien in dat je flink wat energie kan besparen en dit spreekt de meeste Nederlanders dan ook aan. Voordat je kiest voor zonnepanelen is het wel handig om te kijken naar diverse factoren, want alleen door hier kritisch naar te kijken kun je een interessant rendement behalen.

De plaats waar de zonnepanelen worden bevestigd bepaalt onder meer het rendement. Zoals bij de meeste mensen bekend is kun je zonnepanelen het best op het zuiden richten. Vervolgens is de hellingshoek belangrijk. Voor het beste resultaat kies je voor een hellingshoek van 36 graden. Een enkele zonnepaneel zal ook niet het gewenste effect sorteren. Hiervoor zul je moeten kiezen voor minimaal een vijf tot tien panelen.

Energie besparen

Je kunt naast de aanschaf van zonnepanelen ook kiezen voor andere energiebesparingsmaatregelen. Zo kun je je huis isoleren met betere ramen. Tegenwoordig heb je HR+++ ramen. Bovendien zijn spaarlampen of LED-lampen handig om op licht te besparen. Voorts kun je energie besparen door te kijken naar een warmtepomp, een zonneboiler of een HR-107 combiketel. Voor het aanschaffen van al dit soort zaken kun je het best bij diverse bedrijven offertes aanvragen.

Comments are closed.