Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Elke dag voldoende groente en fruit

We hebben dagelijks minimaal 200 gram en 200 gram fruit nodig, zodat ons lichaam kan functioneren. Als we deze hoeveelheid niet binnen krijgen mist onze lichaam belangrijke voedingstoffen.

Makkelijk het dagelijkse portie binnen krijgen

Voor veel mensen is het moeilijk om het dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen. Met fruit lukt het nog wel, omdat 2 a 3 stukjes fruit wel voldoende zijn, om aan de 200 gram te komen. Met groente lukt het vaak niet, omdat de meeste mensen het niet lekker vinden of omdat ze weinig tijd hebben om te koken. Het is ook moeilijk om 200 gram spinazie of boerenkool op te eten. Voor deze mensen is er een makkelijk alternatief, namelijk de groene smoothies. Het kost weinig tijd en het is zo binnen.

Groene smoothies

Groene smoothies zijn een drankje met een mix van groente fruit. Met de groene smoothies krijg je dan ook in 1 keer al de groente en fruit binnen dat je lichaam nodig heeft. Door elke ochtend een groene smoothie te maken krijg je voldoende groente en fruit binnen, waardoor je lichaam optimaal zal functioneren. Het is ook nog eens heel lekker, omdat de smaak van het fruit de overhand krijgt. Je proeft dan ook enkel de smaak van het fruit, wanneer je het goed mixt.

Naast groente en fruit moet er ook nog altijd wat onverzadigde vet erbij, want dat zorgt ervoor dat het groente en fruit verteerd kan worden. Je kunt hiervoor rauwe melk, eieren, yoghurt of kokosolie erin doen. Je lichaam zal deze vetten hard nodig hebben om het maximale uit het groente en fruit te halen.

Comments are closed.