Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Elektronische sigaretten

Wetenschappelijk onderzoek toonde jaren geleden al aan dat sigaretten schadelijk zijn voor de gezondheid. Teer en koolmonoxide schaden de gezondheid en creëren op lange termijn aanzienlijke gezondheidsrisico’s. Om deze negatieve effecten te vermijden maar tegelijkertijd de charme van roken te behouden, ontwikkelden ingenieurs de elektrische sigaret.elektrische sigaret

Een elektrische sigaret bestaat uit drie onderdelen: de verdamper, de vulling en een batterij. Bij elke trek aan de elektrische sigaret inhaleert u dampen die de verdamper uit de vulling haalde. Elektrisch roken voelt en proeft als een normale sigaret, zonder de 39 schadelijke stoffen die je in de conventionele sigaret terugvindt.

Verschillende doelgroepen tonen interesse in de elektrische sigaret. Zo zijn er personen die door de rookverboden een alternatief zoeken voor een sigaret. Elektrisch roken geeft ze de mogelijkheid om een rookverbod te omzeilen. De tweede doelgroep zijn de mensen die op aanraden van de geneesheer stoppen met roken. Gezondheidsredenen liggen meestal aan de basis van hun beslissing.  Hart- en vaatziekten, zwangerschappen, diabetes en andere aandoeningen zijn de aanleiding om over te schakelen op elektrisch roken. De enige verslavende en schadelijke stof in een elektronische sigaret is nicotine. De gebruiker kan wel kiezen welke dosis nicotine hij gebruikt tijdens het elektrisch roken.

VOOR WIE IS ER DE ELEKTRISCHE SIGARET?

Rokers die de drang naar sigaretten willen verminderen, opteren vaak voor de elektrische sigaret. Naarmate de tijd verstrijkt, kiezen ze voor vullingen die minder nicotine bevatten om zo de drang naar een sigaret af te bouwen. De laatste groep zijn de elektrische rokers die spontaan de elektrische sigaret aankochten. Zij probeerden elektrisch te roken en waren onmiddellijk overtuigd van het gebruiksgemak en de bijhorende voordelen.

De vullingen voor de elektrische sigaret zijn verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden nicotine.  De hoeveelheid varieert van 6mg tot 54mg nicotine. Dit maakt elektrisch roken geschikt intensieve rokers, maar evengoed voor de gelegenheidsroker. Het verhogen of verlagen van de dosis gaat heel eenvoudig: je vervangt de vulling door een andere vulling.

ELEKTRISCHE SIGARETTEN KOPEN

Na een juridische strijd bevestigden de Nederlandse rechtbanken dat de elektrische sigaret geen geneesmiddel is. Je hebt je geneesheer niet nodig om hiermee te starten. Zoek je een goede elektrische sigaret?  Bekijk dan ons uitgebreid aanbod op de webshop. Naast scherpe prijzen bieden we je ook een goede dienst-na-verkoop en een snelle levering.

Meer informatie? Ga naar idamper.nl

Comments are closed.