Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een stap in de goede richting

Al mijn hele leven woonde ik in een dat ene altijd gezellige dorp middenin Drenthe. Een superleuk dorp waar iedereen elkaar kent, en dat ene dorp waar niemand ruzie heeft met elkaar. Totdat ik besluit om een schutting te plaatsen, waar mijn buurman niet zo tevreden en vooral niet blij mee is. Hij vertelde mij dat ik dan zijn gehele heg zou vernietigen, als ik mijn schutting ertegenaan zou plaatsen. Daartegenover vond ik juist dat hij niet moest bemoeien met wat ik als omheining voor mijn tuin wilde hebben. Samen kwamen we er niet uit, dus besloten vervolgens de beste mediator van Drenthe in te schakelen.

Van geen besluit, tot een besluit

Aangekomen bij mediator Assen hadden we al gelijk door wat ons te wachten stond. De mediator nam een neutrale positie in, koos geen partij en stuurde ons de goede richting in. Het was gewoon aan mijn buurman en mij om een tussenweg te vinden door naar elkaar te luisteren als hoofddoel.

Dit hebben wij gedaan, en mede dankzij de mediation hebben wij nu beiden een oplossing gevonden waar we beiden mee door kunnen. Ik plaats mijn schutting gewoon een paar centimeter voor zijn heg, zodat zijn heg er geen last van heeft, en ik mijn schutting heb staan.

Comments are closed.