Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een sloopauto inleveren bij een autoafbraak

Met het doorlopen van een aantal eenvoudige stappen ben je snel verlost van je sloopauto. Ten eerste ga je natuurlijk zoeken naar een goede en betrouwbare sloperij of autoafbraak. Je kunt het (online) telefoonboek er bij pakken en kijken naar een sloopbedrijf bij jou in de omgeving. Meestal vind je dan binnen enkele ogenblikken een autokerkhof bedrijf.

Je kunt ook op het internet zoeken naar sloperijen die landelijk werken. Het is handig om dit te doen, omdat je veel meer geld kunt krijgen voor een sloopauto als je wat meer sloperijen met elkaar vergelijkt. Je auto zal eerst nog getaxeerd moeten worden. Het taxeren is wel een klus die door een vakman van een autoafbraak dient te worden gedaan. Hij of zij zal moeten beoordelen wat de waarde is van de sloopauto of wat ze voor de sloopauto willen geven.

Als je een goede sloperij hebt gevonden geef je het kenteken van je auto door. Daarop wordt door het autosloop bedrijf een vrijwaringscertificaat opgemaakt. Meestal gaat het om een RDW-vrijwaringscertificaat. Als het om een kleinschalige sloperij gaat moet je meestal de sloopauto naar het terrein zelf brengen. Is het een professioneel bedrijf, dan zullen ze waarschijnlijk in staat zijn om de auto op te halen. Je kunt hierover telefonisch of per mail een afspraak voor maken.

Bij het ophalen of het wegbrengen van de sloopauto krijg je ter plaatse een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs geeft aan dat je geen eigenaar meer bent van de auto en dus geen wegenbelasting meer hoeft te betalen.

Comments are closed.