Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een schone waterpijp

Af en toe een waterpijp roken is lekker en ook een sociale bezigheid. Als je naar een shisha lounge gaat om een waterpijp te roken hoef je hem natuurlijk niet schoon te maken, dat doet het personeel. Maar als je een eigen waterpijp hebt en je af en toe rookt moet je die wel af en toe schoonmaken. De shisha ziet er dan niet alleen mooier uit, hij zal door het schoonmaken ook een stuk langer mee gaan dan eentje die nooit schoon wordt gemaakt. Hoe vaak je een waterpijp moet schoonmaken verschilt ook heel erg. Een amy shisha hoef je bijvoorbeeld niet constant schoon te maken omdat die qua onderhoud wel goed schoon blijft. Als je de waterpijp af en toe schoon moet maken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je begint met alle onderdelen los maken. Dan haal je er wat schoonmaakmiddel bij. Het is aan te raden een natuurlijk middel te gebruiken zodat het niet slecht voor je gezondheid is.

Je begint met de tabakskop schoonmaken omdat die meestal vies is. Spoel hem schoon met warm water en gebruik een schoonmaakmiddel om de hardnekkige vuile plekken schoon te maken. Je kunt daar een speciale borstel voor gebruiken.

Als je de schacht van de waterpijp wilt schoonmaken heb je een lange borstel nodig die er in past. Los wat schoonmaakmiddel op in warm mwater en gebruik de borstel en dan moet je het goed boenen. Spoel alles wel goed door zodat je geen schoonmaakmiddel in de schaft of slangen laat blijven zitten. Dit is tijdens het roken niet fijn om te hebben.

Is de rook opeens te dik in de waterpijp? Dan verbrand de waterpijp tabak waarschijnlijk te snel. Prik dan wat extra gaatjes aan de zijkanten van de tabakskop zodat het tabak afkoelt en het minder snel verbrandt. Het kan ook zijn dat je hele dunne rook hebt. Dan verbrand het tabak te langzaam maar dan kun je er extra kooltjes op leggen.

Comments are closed.