Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een rietendak als investering

Mensen die wat geld over hebben, kunnen dit geld investeren in bijvoorbeeld hun huis. Een van de dingen in je huis waar je dit geld in kan investeren is het dak van je huis. Er zijn verschillende alternatieven voor een pannendak die stuk voor stuk milieuvriendelijker zijn. Een goed alternatief voor een pannendak is een rietendak.

Een rietendak is een mooie investering, omdat een rietendak beter isoleert dan een pannendak. Met een rietendak blijft het in de winter dus langer warm, waardoor er minder stookkosten zijn en in de zomer zorgt een rietendak ervoor dat het koeler blijft in huis waardoor de temperatuur aangenamer is en waardoor er minder geĆÆnvesteerd hoeft te worden in de ventilatie van het huis. Daarnaast is een rietendak goed omdat een rietendak voor een sfeer zorgt. Een rietendak kleurt namelijk mee met het weer. Bij zon kleurt een rietendak lichter en bij regen kleurt een rietendak donkerder waardoor een rietendak een sfeer met zich meebrengt.

Een rietendak heeft alleen wel een prijskaartje aan zich. Een rietendak kost ongeveer twee keer zoveel als een pannendak. De kosten rieten kap zijn daarmee een stuk hoger. Het is voor mensen die een rietendak willen dan ook belangrijk dat ze de voordelen van het rietendak vinden opwegen tegen het kostplaatje. Uiteindelijk is het moeilijk om te zeggen hoeveel een rietendak voor iemand kost omdat de kosten van een rietendak afhankelijk zijn van het dak en die is overal anders.

De levensduur van een rietendak is iets minder dan die van een pannendak, afhankelijk van het rietdekkersbedrijf en het onderhoud dat aan het dak is gepleegd gaat een dak gemiddeld tussen de vijfentwintig en de dertig jaar mee. Daartegenover staat dat een rietendak in veel gevallen volledig biologisch afbreekbaar is. Het riet van een rietendak kan verteren terwijl dakpannen nog heel lang zullen blijven voordat ze niet mee bestaan.

Comments are closed.