Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een loopbaancoach houdt je een spiegel voor

Loopbaancoach helpt wanneer u vast zit. Soms zit je vast in bepaalde denk- en werkpatronen, dan kun je bepaalde zaken zelf onder de loep nemen maar soms is het beter om een loopbaan coach in de arm te nemen. Een loopbaan coach ondersteunt je in je persoonlijke- en professionele ontwikkeling.  Er wordt dan gekeken naar je kernkwaliteiten, competenties en vaardigheden zijn en hoe je die optimaal kunt benutten, ontwikkelen en in kunt zetten in je persoonlijke- en werkomgeving.

Een loopbaancoach houdt je een spiegel voor

Een loopbaan coach houdt je een spiegel voor zodat je zelf kunt aanpakken wat nodig is om beter in je vel te komen. Jarenlange werkproblemen kunnen dan als sneeuw voor de zon verdwijnen,  je functioneert beter en komt beter tot je recht. Je krijgt weer plezier in je werk en gaat dit ook uitstralen. Vaak is het inschakelen van een loopbaan coach een redmiddel voordat je in een burn out belandt. Je moet leren omgaan met kritiek en leren mee te bewegen met de winden die waaien. De loopbaancoach begeleidt je in dit proces, het kan een pijnlijk proces zijn maar altijd leerzaam. Probeer er met een open vizier in te stappen, gooi je angsten overboord en ga de confrontatie aan. De loopbaancoach zal je begeleiden en sturen daar waar nodig is. Een rollenspel behoort tot de mogelijkheden om te kijken hoe jij in bepaalde situatoe reageert of gaat reageren. Waar komen die emoties vandaan. Wat brengt het jou om zo te reageren?

Kies een loopbaancoach vanuit je gevoel

Wat heb je nodig om dit aan te pakken, welke kant wil je op en waarom houd je dit gedrag vast? De loopbaan coach zal samen met je kijken en een werkplan uitstippelen. Stap voor stap worden je beperkingen en mogelijkheden in kaart gebracht en zul je samen je doel gaan bereiken. Hard werken maar ook vaak zeer de moeite waard. De keuze om een goede loopbaan coach uit te zoeken zul je vanuit je gevoel doen, deklik moet er wel zijn en je moet je bij die persoon op je gemak voelen. Anders heeft het geen zin. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in bij deze loopbaan coach.

loopbaancoach

Comments are closed.