Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een eenmanszaak in een nieuw jasje

Tegenwoordig starten steeds meer mensen voor zichzelf. Enerzijds wordt dit veroorzaakt door een tekort aan passende vacatures voor hoger opgeleiden en specialisten die simpelweg niet op hun niveau of in hun gebied aan de bak kunnen, maar anderzijds wordt het ook veroorzaakt door het huidige economische klimaat en de regelgeving op het gebied van arbeid. Door de nieuwe wetten rondom zekerheid en zorg is het minder aantrekkelijk geworden voor bedrijven om vaste krachten aan te nemen en beginnen veel mensen als ZZP’er voor zichzelf. Als jij ook voor jezelf wilt beginnen of juist al voor jezelf bent begonnen en een klein bedrijfje runt in je eentje of met enkele collega’s dan ken je de verhalen maar al te goed. De concurrentie is hierdoor echter moordend, dus je moet je onderscheiden en alles pakken wat je pakken kan. Dit is makkelijker dan je denkt, als je gebruik maakt van de recente ontwikkelingen.

Vroeger nam je als bedrijf voor elke activiteit iemand in dienst. Hoe beter de zaken gingen hoe meer werknemers je in dienst nam. Tegenwoordig is dat wel anders, alles gaat veel flexibeler en daar kan jij je voordeel mee doen. Je hoeft niet iemand in dienst te nemen om de telefoon op te nemen als het drukker is, maar kan bijvoorbeeld gebruik maken van een telefoondienst van een ander bedrijf en hun jouw telefoonverkeer laten afhandelen. Met een flexibel contract is het hierdoor een stuk makkelijker om je aan te passen aan veranderende situaties. Een telefoonservice is daarnaast alles behalve duur.

Gebruik maken van andere diensten is dan ook de tip. Je hoeft niet met veel mensen te werken, als je de werkzaamheden ook prima elders kan onderbrengen voor onbepaalde tijd. Denk aan administratiekantoren en projectontwikkelaars. Door ze in te schakelen als ze nodig zijn en het zelf te doen als je er tijd voor hebt bespaar je veel geld en tijd, maar ben je wel op alles voorbereid!

Comments are closed.