Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een dag meelopen bij een autosloperij

Vaak hoor ik mensen zeggen dat het onderhouden van een auto veel geld kost. Tuurlijk kost het geld maar als je goed voor je auto zorgt, kan dit erg meevallen. Waarom? Auto-onderdelen voor je auto kan je vaak beter kopen bij een autosloperij. Deze onderdelen zijn goedkoper dan dat je nieuwe auto-onderdelen moet kopen.

Ik heb een dag mee mogen lopen bij een autosloperij namelijk bij Autosloperij Van der Ven. Mijn beeld over een autosloperij is dat zei auto’s ontvangen, gaan strippen wat geld oplevert en vervolgens de auto in de pers gooien. Dat is voor een deel waar. Zodra een auto binnenkomt, gaan de monteurs de auto demonteren. De onderdelen worden dan zorgvuldig gestript en gesorteerd. Ik heb mogen helpen om de onderdelen te sorteren op datum en vooral de kwaliteit.

Autosloperijen worden milieubewuster

Het strippen gebeurt niet zo maar met een hamer en een schroevendraaier. De onderdelen worden zorgvuldig gestript. De onderdelen die niet meer bruikbaar zijn worden duurzaam verwerkt.

Nou vraag jij je af, wat houdt duurzaam nou precies in dan? Dit betekent dat er wordt gekeken naar de grondstof van het onderdeel bijvoorbeeld ijzer of aluminium. Zoals je thuis wellicht het afval scheidt, zo scheiden zij ook hun afval (in hoeverre je het als afval kan zien natuurlijk). De auto-onderdelen worden vervolgens gefotografeerd, zorgvuldig opgeborgen en op de website gezet voor de verkoop.

Bespaar je werkelijk geld bij een autosloperij?

Het antwoord is volmondig: Ja! We gaan een kleine vergelijking maken. Heb je bijvoorbeeld een auto uit 1999 en ben je op zoek naar een rechter spiegel, dan kost je een nieuwe al gauw €50 tot €60! Bij een sloperij ben je de helft kwijt. Ja, natuurlijk ligt het er aan in welke staat de spiegel is maar ook of het jouw auto waard is om er die 2e handsspiegel aan te hangen. Kortom: besparen op je auto doe je door naar een autosloperij bij jouw in de buurt te gaan.

Wil je meer weten over autosloperijen, auto-onderdelen of alles omtrent het demonteren van auto’s? Autosloperij Van der Ven heeft sinds kort een blog waarop je alles kan gaan volgen.

Bedankt voor het lezen van deze korte maar duidelijk blog, toch? 😉

 

 

 

Comments are closed.