Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een betrouwbare autogarage

Als je een auto hebt moet je om de zoveel tijd naar een autogarage om onderhoud te laten plegen. Daarnaast ben je ook verplicht om je auto één keer per jaar APK te keuren. Dit is het geval wanneer je een oudere auto hebt. Nieuwe auto’s zijn hiervoor gevrijwaard. Niet alle autogarages mogen een APK uitvoeren. De autogarages die het wel mogen hebben meestal een certificaat. Wellicht dat je moeite hebt met het vinden van een betrouwbare autogarage. Er zijn namelijk veel louche figuren actief in deze branche. Het is daarom verstandig om naar een autogarage te gaan waar je vrienden, familie of kennissen ook naar toe gaan.

Een APK
Je bent verplicht om één keer per jaar je auto APK te keuren. Bij een APK wordt er gekeken of de belangrijkste onderdelen van een auto wel naar behoren functioneert. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de gordel, licht, banden etc. Wanneer een auto niet door de keuring komt zal hij eerst gerepareerd moeten worden op de aangegeven punten. De sloopauto zal pas goedgekeurd worden wanneer het aan alle eisen voldoet van de APK.

Sommige auto’s komen niet door de keuring en worden total loss verklaard, omdat de reparatiekosten te hoog zijn. In feite heb je dan twee opties. Je probeert de auto nog te verkopen of je brengt deze naar een autosloop. Het is wel verstandig om de auto te proberen te verkopen. Je krijgt namelijk een lage vergoeding wanneer je de auto naar een autosloop brengt. Het nadeel is dat je het in een korte tijd moet verkopen. Er wordt namelijk automatisch bijgehouden welke auto’s niet APK gekeurd zijn. Wanneer een auto niet APK gekeurd is krijgt de eigenaar automatisch een boete. Zo kun je onderdelen zoals een achteras Renault Kangoo ook kopen op een autosloop.

Comments are closed.