Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Een auto total loss verklaard

In Nederland hebben de meeste huishoudens minimaal één auto voor de deur staan. Er zijn zelfs huishoudens die twee auto´s voor de deur hebben staan. Deze auto´s zullen na bepaalde tijd eindigen op een autosloperij Rotterdam. Dit kan zijn omdat de auto niet door een APK komt, omdat deze total loss verklaard is of omdat je het niet meer verkocht krijgt.

APK
Je auto zal jaarlijks een APK moeten ondergaan. Wanneer je dit niet doet, riskeer je een boete. Tegenwoordig krijg je automatisch een boete thuis gestuurd wanneer je sloopauto verkopen niet APK gekeurd is. Je kunt je auto APK keuren bij een autogarage die een certificaat hiervoor heeft behaald. Wanneer blijkt dat je auto niet door de APK komt, zal je de aangegeven onderdelen moeten laten vervangen. In sommige gevallen is het niet meer rendabel om deze onderdelen te laten vervangen. Je auto wordt dan door de desbetreffende monteur total loss verklaard.

Auto total loss verklaard en nu?
Een auto die total loss verklaard is, wordt meestal naar een autosloperij gebracht. Een autosloperij is een stortplaats voor auto’s die niet meer goed functioneren. Wanneer een auto bij een autosloperij gebracht wordt, zal deze auto geïnspecteerd worden op bruikbare onderdelen. Deze onderdelen zullen er uit gehaald worden zodat ze te koop aangeboden kunnen worden. De grote onderdelen van een auto worden vaak verkocht aan een schade reparatie garage. De kleinere onderdelen worden vaak gekocht door particulieren. Het resterende deel van de auto zal omgezet worden tot oud ijzer. Het oud ijzer zal doorverkocht worden aan een metaalfabriek. Het oud ijzer zal bij een metaalfabriek omgesmolten worden zodat het hergebruikt kan worden.

Comments are closed.